Yapracık ve Turkuaz’da elektrik kesildi, okullar tatil edildi

Yapracık ve Turkuaz’da elektrik kesildi, okullar tatil edildi

Başkent Elektrik, Yapracık ve Turkuaz’da bakım onarım çalışması nedeniyle kesintiye gitti. Bunun üzerine bölgede 11 okul tatil edildi. Ancak, sonradan okulların boş yere tatil edildiği ortaya çıktı…

69ad8499-6600-4bf6-93a6-b32d0f89fc8a.jpgEtimesgut’un Yapracık ve Turkuaz Mahallesi’nde Başkent Elektrik ekipleri, 13 Mart günü planlı bir bakım-onarım çalışması gerçekleştirdi.

Yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı iki komşu mahallede çalışmaların kapsadığı noktalara sabah saat 9.00 ile akşam 16.00 sıralarında elektrik verilmedi.

Bakım-onarım çalışmaların söz konusu mahallelerde iki gün süreceği tahmin edildiği için bölge sakinleri mesaj yoluyla bilgilendirildi.

Bunun üzerine Etimesgut Kaymakamlığının oluru ile Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aynı gün Yapracık ve Turkuaz Mahallesi’ndeki planlı elektrik kesintisinden dolayı, her iki bölgedeki 11 devlet okulunda eğitim-öğretime iki günlük ara verildiğini duyurdu.

İlçe Milli Eğitim’den 13 Mart Çarşamba günü öğle saatlerinde gelen resmi yazı üzerine okulların iki gün tatil edildiği velilere ve öğrencilere bildirildi. 

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ: “BOŞ YERE TATİL EDİLDİ”

Başkent Elektrik tarafından her iki mahallede çalışmalar kapsamında 14 Mart tarihinde de elektrik kesintisinin devam edeceği uyarısı yapılmıştı. Ancak okulları tatil edilen mahallelerde çalışmaların uzamaması üzerine beklenen elektrik kesintisi yaşanmadı. Okullar boş yere tatil edilmiş oldu.

turkuaz-mahallesi-elektirik-kesintisi.jpgElektrik kesintisi ihtimalinden dolayı okulların tatil edilmesine öğrenciler sevinirken, veliler ise duruma tepki gösterdi. Gazetemize konuşan veliler, “Başkent Elektrik bakım-onarım çalışmalarının 14 Mart’ta da devam edeceğini söylemesine rağmen kesinti yaşanmadı. Sözde planlı bir kesintiydi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulları elektrik kesintisi nedeniyle iki gün tatil etti. Halbuki Başkent Elektrik’ten bilgi alıp ona göre de tatil edebilirlerdi. İlkokulda çocuğu olan çalışan aileler mağdur oldu hem de çocuklar boş yere derslerinden kaldı” dedi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.