Yaşlılara saat talebi

Yaşlılara saat talebi

Son günlerde toplu taşıma araçlarında mesai giriş çıkış saatlerinde 65 yaş üzerinin yoğunluğundan yakınan kimi çalışanlar, “Yaşlıya hürmet önemlidir, fakat yorgunluğumuz ile ahlak kurallarımız arasında kalıyoruz” diyerek, saatlere düzenleme talep ediyor.

Son günlerde çalışan vatandaşlar tarafından mesai başlama ve bitim saatlerinde ki otobüslerin yoğunluğuna tepki yüksek sesle dile getirilir durumda. Özellikle 65 yaş üzeri vatandaşların günün her saati serbest kartla binebilmeleri çalışanları zor durumda bırakıyor. Yorgunluklarıyla ahlak ve edep kuralları arasında kaldıklarını söyleyen çalışanlar, “En azından günün öğle vakitlerinde genel olarak kullanılmalı bizlerde yaşı bizden büyük olanlarda zor duruma düşmesinler” diyor. 

ÇALIŞANLAR, “SAATLER DÜZENLENEBİLİR”

Sabah erken saatlerde özellikle merkeze uzak semtlerden işlerine giden vatandaşlar uzun süre ayakta yolculuk yaptıklarını iş yerinde de ayakta çalıştıklarını söylerken, “ Yolculuk yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor. Birde bunun üzerine akşama kadar ayakta çalışıp ayakta dönüyoruz. Tabi ki yaşları büyük olanlar gezecekler binecekler ama onların genelinin bir işe yetişme telaşı yok o yüzden günün diğer saatlerinde binebilirler. Yaşı büyük birisi bindiğinde ben yorgunluğum ile ahlak kurallarım gereği yer vermem gerektiği için arada kalıyorum” Genelleme üzerine konuştuklarını söyleyen çalışanlar işi olanların hakkıdır kullanması da gerekir ona bir sözümüz yok diyor. 

KARŞILIKLI ANLAYIŞ GEREKİYOR

Otobüslerde gençlerle yaşlıların karşı karşıya geldiğini söyleyen vatandaşlar, “ Gençlerde haklı bütün gün çalışıyorlar yorgunlar fakat yaşlılarda haklı toplumumuzda yaşlıya hürmet edilir onlarında beklentisi kendinden küçüklerin onlara yer vermesi. Belediyenin burada yapması gereken bu karşıtlığı yapılacak bir düzenlemeyle ortadan kaldırmaktır. Günün yoğun olmayan saatlerde ücretsiz hale getirilirse genel kullanım o yönde olur istisnaları zaten gençlerimiz gerekli özeni gösterir” ifadesinde bulundular.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.