Yavru vatan Büyükşehir’de

Yavru vatan Büyükşehir’de

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafından gelen konuklarını her gün makamında ağırlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı ile görüştü.

Ziyarette Ankara’nın toplu ulaşım alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyleyen KKTC Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı’na Başkan Tuna, öncelikle üniversitelerden planlama desteği almaları gerektiğine dair şu tavsiyelerde bulundu:
“Üniversiteler ile görüşün önce bir ulaşım planı hazırlasınlar. Otobüslerin güzergahları, vatandaşların talepleri neler bunlar incelensin. Bir yere raylı sistem yapılabilecek mi bunların tamamı teknik olarak araştırılsın. Böyle olursa daha rasyonel ve daha verimli olur. Ayrıca işletme için de kooperatif kurulması sistemin işletilmesini kolaylaştırır.”

DİPKARPAZ’A “ANKARA” PARKI 

Yavru Vatan’dan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya bir başka ziyaret de Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun ve beraberindeki heyet oldu. Başkan Tuna, konuklarını, “ Anavatanınıza hoş geldiniz”  sözleriyle karşıladı.

Görüşmede KKTC’li konuk belediye başkanı Suphi Coşkun, Başkan Tuna’dan park talebinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Dipkarpaz’da aileleriyle birlikte gidebilecekleri bir park yapılmasını ve ismini de “Ankara” koymak istediklerini söyleyen Coşkun’a, Başkan Tuna da, “Kardeşlerimizin talep ve isteklerine yok diyemeyiz” karşılığını verdi.    

Başkan Tuna, Dipkarpaz’a gittiğini, el değmemiş doğasıyla içinde barındırdığı farklı kültürlerden toplumlarla özel bir bölge olduğunu belirtirken, konuk belediye başkanı Coşkun da, “1975 yılında iskana açılan bölgemizde anavatanın 67 vilayetinden gelen halk yaşıyor. 2 bin 500 nüfuslu bölgemizde 2 bin 200 Müslüman, 300 Rum vatandaşı yaşamaktadır. Kıbrıs Türkleriyle birlikte 69 farklı kültürden oluşan bir halkız. İç içe ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.