Yaya yoluna havuz engeli

Yaya yoluna havuz engeli

AŞTİ çıkışındaki yaya yolunun üzerinde her yağış sonrası oluşan mini havuzlar vatandaşları mağdur ediyor.

AŞTİ’ye ulaşımda en işlek şekilde kullanılan yaya yolunun üzerinde yağışlı havalarda oluşan mini havuzlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yollarına devam etmek için Konya yolunun kenarından yürüyen vatandaşlar özellikle görme engelli birisi için çok büyük bir tehlike oluşturduğunu söylüyor. 

YOLU KULLANIYORLAR

Yaya yolunun ir tarafının kapalı alan olması ve diğer yanının Konya yolu olması nedeniyle geçmekte güçlük yaşayan vatandaşlar tehlikelide olsa karşıya geçmek için yolu kullanmak zorundalar. Üstüne birde AŞTİ’ye yakın olmasından dolayı çanta ve valizler eklenince geçmek iyice güçleşiyor. Bu zorluğu yaşan vatandaşlar, “Resmen burası havuz olmuş. Geçmeniz mümkün değil bileklerinize kadar su geliyor. Ben uzun zamandır bu yol üzerinden gider gelirimler yağmur yağdığında görüntü bu şekilde hiçbir şekilde çalışma yapılmadı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi. 

PEKİ, YA ENGELLİLER? 

Vatandaşların zorda olsa bir şekilde yolu kullanarak geçtiği yoldan özellikle engelli bir vatandaşın geçmesi pek mümkün görünmüyor. Görme engelli vatandaşalar için hazırlanan rehber yolun tam önünde bileklere kadar gelen su birikintisi bulunuyor. Yolu kullanması gerekirse de büyük bir hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Şehrin en gözde ve merkezi noktasında bu mağdur edici görüntüler Başkent’e yakışmayan cinsten. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.