Yeniden inşa

Yeniden inşa

Etimesgut Belediyesi, Ahi Elvan Türbesi ve Camisi ile Ahi Mesud ve Ahi Emiryaman'ın mezarlarını, anıt mezar olarak yeniden inşa etti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla başkent 3 manevi esere kavuştu. Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi çeşme, anıt mezar, köprü ve diğer eserleri de ihya etmek için çalışma başlattı. 
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut'un bugününü anlamak ve geleceğini planlamak için dününü iyi anlamak ve geçmişine sahip çıkmak gerektiğini söyledi. İlçe tarihinde önemli bir yere sahip olan Ahi Elvan, Ahi Mesud ve Ahi Emiryaman hazretlerine ait mezarları, sanatsal anıt mezar olarak yeniden Etimesgut'a kazandırdıklarını ifade eden Demirel, şunları söyledi: "Ahi Elvan türbesi ile camimizin yerine Orta Asya İslam alimlerinden Yusuf Hemedani'nin camii ve kabrinin benzerini inşa ettik. Aslına uygun çok güzel bir çalışma oldu. Bağlıca Mahallesi'nde Ahi Mesud'un kabrinin olduğu alanın çevre düzenlemesini yaptık, anıt mezarını inşa ettik. Ahi Emiryaman'ın Eryaman Mahallemizdeki kabrini de yine döneminin mimarisine uygun şekilde yeniden inşa ettik. Eryaman Köyiçi cami ve çevre düzenlemesini de bu yılki programımıza aldık. İlçe müftülüğümüz için de örnek bir hizmet binası inşa ediyoruz. İlçemizdeki diğer tarihi yapıları da aslına uygun şekilde restore etmek ve bakımlarını yapmak için çalışma başlatmış bulunuyoruz. Tarihimize, milli kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz".
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.