Yenilenebilir enerji sözü

Yenilenebilir enerji sözü

Cumhur İttifakı’nın Pursaklar adayı Ayhan Yılmaz, “Yenilenebilir Enerji” projesi ile ilçeye güneş enerji santralleri kurarak, gelecek nesillere temiz ve sürdürülebilir bir şehir bırakmayı hedefliyor.

Cumhur İttifakı’nın Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, “Yenilenebilir Enerji” projesi ile dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük sorunu haline gelen enerji ihtiyacını, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları ile çevreye zarar vermeden çözmeyi amaçlayan Yılmaz, bu proje ile gelecek nesillere temiz ve sürdürülebilir bir şehir bırakılmasına katkı sağlayacak. Göreve geldiği takdirde belediye hizmet binası ve çevre birimlerinde, park ve bahçelerde, güneş enerji santrali uygulamasını yaygınlaştırarak enerji giderlerini minimize edecek olan Yılmaz, Pursaklar’ı enerji tasarrufunda örnek ilçe yapacak.

PROJELER DİKKAT ÇEKİYOR

31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın AK Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Yılmaz, ilçeyi karış karış gezerek tüm kesimleri ziyaret ediyor. Ziyaretlerinde projelerini anlatan Yılmaz, “Millet Bahçeleri, Mahalle Konakları, Aş Evi, Okçuluk ve Binicilik Parkı, İslam Bilim Ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Pursaklar Şehir Müzesi, Aile, Çocuk ve Gençlik Eğitim Akademisi, Kitap Kafe, Engelliler Dayanışma Merkezi, Çocuk Trafik Eğitim Uygulama Pisti, Yeni Nesil Ekolojik Okul ve Sera Projesi, Yenilenebilir Enerji, Bebek Emzirme Merkezleri” gibi projeleri Pursaklar’a kazandıracaklarını belirtiyor. 

İHTİYAÇ VE TALEPLERİ BİLİYORUZ

Yılmaz, gerçekleştirdiği ziyaretlerde “Pursaklar’ın ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyoruz. Bunun için hem ilçe belediyesi olarak hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Hükümetimizle birlikte yapmayı planladığımız çok sayıda projemiz var. İnşallah bunları ilçemizde hayata geçirip Pursaklar’ı daha ileriye taşıyacağız” diyor. Yılmaz’ın ilçede asılı bulunan seçim afişlerinde ‘3’lü olsun güçlü olsun’ sloganı ise dikkat çekiyor.

ÇOCUKLARA, KADINLARA, GENÇLERE, YAŞLILARA YÖNELİK PROJELER

Ziyaretlerinde 2004’ten önceki Pursaklar ile şimdiki Pursaklar arasında çok büyük fark olduğunu belirten Ak Parti Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz, “15 yıldır Pursaklar’a çok güzel hizmetler yapıldığını belirterek, ilçeye daha fazla hizmet ve yatırım kazandırmak için projelerimizi ziyaret ettiğimiz her platformda hemşerilerimize anlatıyoruz. Çocuklara, kadınlara, gençlere, ihtiyarlara kısacası her kesime yönelik projeler hazırladık. Rabbim nasip eder ve kıymetli hemşerilerimiz de bizlere teveccüh gösterirse bu projeleri Pursaklar’da hayata geçirmek istiyoruz” diyor.

ENERJİ GİDERLERİ MİNİMİZE EDİLECEK

Projeleri arasında en ilgi çekenlerden biri ise “Yenilenebilir Enerji” projesi oluyor. Yılmaz 31 Mart Yerel seçimlerinde göreve geldiği takdirde çevreci ve yenilikçi projeleri uygulayacağını belirtiyor. “Yenilenebilir enerji” projesi ile dünyanın en büyük sorunlarından biri olan enerji sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor. Yılmaz, göreve geldiği takdirde belediye hizmet binası ve çevre birimlerinde, park ve bahçelerde, güneş enerji santrali uygulamasını yaygınlaştırarak enerji giderlerini minimize ederek enerji tasarrufunda örnek ilçe olacak.

EKOLOJİK OKUL PROJESİ İLE ÖĞRENCİLER DOĞAYI TANIYACAK

Çevreci projelerle öne çıkan Yılmaz’ın bir diğer projesi ise, yeni nesil “Ekolojik okul ve sera projesi.” Öğrencilerin çevreyi ve doğayı daha iyi anlayabilmeleri, gizem ve doğa harikası olayları deneyimleyebilecekleri yeni nesil “Ekolojik Okul Projesi” ile hobi bahçelerinde çocuklar yeni beceriler kazanırken, keşif, iş birliği, sorumluluk, doğaya sevgi ve saygıyı öğrenecek.

TIBBİ BİTKİLER ARAŞTIRMA MERKEZİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Aromatik Tıbbi Bitkiler Araştırma Eğitim Satış Merkezi kurularak tıbbı olarak değer teşkil eden bitkilerden bir bahçe oluşturulacak. Bu bahçelerde aromatik özelliği bulunan kekik, nane, lavanta, adaçayı, gül, vb. yetiştirilerek bun bitkilerden çaylar, kremler, kolonya ve sabun gibi ürünler elde edilecek. Ayrıca oluşturulacak iş merkezlerinde ev hanımlarına iş olanağı sağlanacak, eğitim kursları açılacak. Bu merkezden elde edilen ürünlerin şehir merkezinde ve ilçelerde de satış ve tanıtımları yapılacak.

ÇEVRECİ PROJELER ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Birçok Avrupa ülkesinde uygulanan ve geri dönüşüme katkı sağlayacak atık geri dönüşüm otomat sistemi hayata geçirilecek. Bu proje ile kullanılmış kapları iade eden vatandaşlara, iade ücreti ödenecek.  Ödenen ücretle vatandaşların geri dönüşüme katkısı artırılacak ve geri dönüşümden elde edilen atıkların miktarında artış yaşanacak. 

Mevcutta kullanılmakta olan yer altı çöp konteyner sistemleri ise yaygınlaştırılacak. Ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı biriktirilmesi ve katı atıkların geri dönüşüme kazandırılması amaçlanan proje ile ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Aynı zamanda bu sistemin yaygınlaştırılması etrafa kötü koku yayılmasının önüne geçecek.

Emrah ÖZCAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.