Yenimahalle'de bir market, tanzim satış noktası kurdu

Yenimahalle'de bir market, tanzim satış noktası kurdu

Tanzime özenen Yenimahalle’deki bir zincir market, kendi ‘meyve ve sebze tanzim satış noktasını kurdu. Market, bazı ürünleri tanzimden daha düşük etiket fiyatına tüketiciyle buluşturmaya başladı.

img_4500.jpgSebze ve meyvedeki fahiş fiyatları düşürmek için geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen tanzim satış noktaları etkisini gösterdi.

Çoğu markette fiyatlar gerileyerek tanzimle aynı seviyeye gelirken; bazı ürünlerin tanzimden daha düşük etiket fiyatına marketlerin tüketiciye sundukları görüldü. Marketler de tanzim noktalarında olduğu gibi ürünleri belli bir kg ile sınırladı. 

VATANDAŞLARI SEVİNDİRDİ 

Fahiş fiyatlara meyve ve sebze sattığı için eleştirilen marketlerin, mahalli idarelerin aracılığıyla pek çok noktaya tanzim çadırlarının kurulması ile birlikte fiyatlarını aşağı çekmesi dar bütçeli vatandaşları bir hayli sevindirdi. 10 gün önceye kadar yüksek etiket fiyatlarına satış yaparak vatandaşın cebini yakan marketlerin, bu süreçte tanzimleri örnek aldığı da görüldü.    

MARKETLERDE TANZİM NOKTASI KURDU 

Yenimahalle’de hizmet veren bir zincir marketin, tanzime özenerek ‘sebze ve meyve tanzim satış noktası’ kurup müşteri çekmeye çalıştığı objektiflerimize yansıdı

 Market yetkililerinin, büyükçe bir branda yaptırarak içinde indirimli ürünlerin yer aldığı listeyi vatandaşların rahatça bir görebileceği bir noktaya astığı görüldü.

Söz konusu markette bazı ürünler tanzim satış noktalarından daha ucuza satılıyor.

İşte fiyatlar:

Örneğin tanzim çadırlarında kilogram fiyatı 3 TL’ye satılan domates bu markette 2.99’dan; tanzimde 4 TL’ye satılan salatalık ise markette 3.99’dan alıcı buluyor. Markette patates 2.39, soğan da 2.49 TL’den satılırken, bazı ürünlerin fiyatında hiç indirim olmadığı görülüyor.  

Tanzim ne demek? Tanzim nedir? 

Tanzim, kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. 

Tanzim satmak ise kamu kurumlarının piyasaya müdahale şeklidir. Belediyeler ve halka hizmet amaçlı çalışan kamu kurumlarının halkın iyiliğine piyasaya ucuz ürün sunmasıdır.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.