Yenimahalle'de Endüstri 4.0 çalıştayı

Yenimahalle'de Endüstri 4.0 çalıştayı

Yenimahalle'de 'Endüstri 4.0 ve  Girişimcilik - İstihdam Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Başvuru sahipliğini Yenimahalle Belediyesinin yaptığı, Ankara Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, ORSİAD ve TÜSİAV’ın proje ortaklığını yaparak gerçekleştirilmesi planlanan “Kariyer 4.0: Endüstri 4.0 döneminde milli, dijital ve cinsiyet eşitlikçi istihdam ve girişimcilik politikaları” projesinin ikinci ayağı “Girişimcilik ve İstihdam Çalıştayı”, Ankara Etap Altınel Otel’de gerçekleştirildi.


Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, Teknoloji, Ar-Ge, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD) Başkanı Nuray Başar ve Ankara Üniversitesi Akademik Değerlendirme Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ girişimcilik, istihdam ve üniversiteler ile sanayi ortaklığı üzerine üniversite öğrencilerine konuşma yaptı.


Gençler ve iş dünyası bir araya geldi


Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 18-30 yaş arası 20 Üniversite öğrencisi, Endüstri 4.0 devrimi, girişimcilik, istihdamda toplumsal cinsiyet, istihdam, eğitim ve yeni dijital mesleki yeterlilikler konularında eğitim aldı. Geleceğin mesleklerini keşfetme imkanı bulan gençler, ileride yapacakları meslek seçimleri konusunda bilgi sahibi oldular. Ankara Üniversitesi Akademik Değerlendirme Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ, gençlere kariyer gelecekleri, üniversite öğreniminin önemi ve eğitim hayatları süresince hangi konularda kendilerinin geliştirmek zorunda olduklarının farkındalığını yaratarak, gençlerle fikir alışverişinde bulundu. Özelikle yabancı dil eğitiminin ve alanında uzmanlaşmanın önemine vurgu yapan Sınağ, günümüzde üniversiteler ve sanayi kollarının işbirliğinin üretimin artması ve donanımlı iş gücünün oluşturulması için olmazsa olmaz bir husus olduğunu ifade etti.


Hedef donanımlı gençlerin yetişmesi


Toplamda iki yıl sürecek projenin bundan sonraki aşamasında, üniversite öğrencileri arasında araştırma anketleri uygulanması ve üniversite mezunu gençler ile ikinci meslekler çalıştayı düzenlenerek, ülkemizde geleceğin istihdam ve girişimcilik politikalarının belirlenmesinde katkı sunularak, sanayi kollarının tecrübe ve bilgisi, geleceğin çalışanları ve yöneticileri olan gençlere aktarılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.