Yenimahalle'de Sarıkamış Şehitleri'ne anma

Yenimahalle'de Sarıkamış Şehitleri'ne anma

Yenimahalle'de Mustafa Kemal Anadolu Lisesi tarafından “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” düzenlendi. Öğrencileri Yenimahalle Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü yalnız bırakmadı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na katıldı.

Belediyenin ev sahipliğinde Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programda, öğrencileri Yenimahalle İlçe Kaymakamı Selda Dural ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydın da yalnız bırakmadı.

“Milli bayramlarımızı da unutmayacağız acı olayları da”

Sarıkamış Harekâtı’ndan büyük dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen Başkan Yaşar da, “Tarihimizde gurur duyduğumuz, göğsümüzü kabartan olaylar kadar içimizi acıtan, hüzünle andığımız olaylar da vardır. Milli bayramlarımızı gururla, coşkuyla kutladığımız gibi acı olayları da unutmayacağız ki bir daha tekrarlanmasın, çıkaracağımız dersler önümüzü aydınlatsın. Bu sene 103’üncü seneyi devriyesini andığımız Sarıkamış Faciası da böyle bir olaydır” diye konuştu.

İdarecilerimizi iyi seçmeliyiz

Başkan Yaşar, “Yöneticilerimizi seçerken çok dikkatli olmalıyız. Bir komutanın, bir idarecinin verdiği karar bir milletin kaderini de belirleyebilir. Enver Paşa’nın hayalperestliği, gerçekçi olmayan, plansız hareketi binlerce vatan evladının şehit olmasına neden olmuş, bir devletin çöküşünü hızlandırmıştır. Bir tarafta yazlık kıyafetlerle hiçbir hazırlığı olmayan askerlerin Allahuekber dağlarına gönderildiği bir savaş vardır bir tarafta ise Başkomutanlık Meydan Savaşı, Birinci ve ikinci İnönü Savaşları yani Kurtuluş Savaşı vardır. Bir tarafta hayallerle maceraya atılarak yok edilen bir imparatorluk bir tarafta akıllıca planlanmış bir Kurtuluş Mücadelesi vardır” diye konuştu.

“Ayrışan değil bir arada olan kazanır”

Sözlerine devam eden Yaşar, “Sarıkamış’ta şehit olan ecdadımız arasında hangi ırktan, hangi memleketten, hangi mezhepten kimler vardı bilmiyoruz, ancak şunu biliyoruz bu ülkenin geleceği için hepimiz kan döktük, can verdik birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Ayrışan değil bir arada olan kazanır” dedi.

“Bu topraklar kolay kazanılmadı”

Kaymakam Dural ise “Yaklaşık bin yıldır Türk yurdu olan bu topraklar, çok büyük zaferler gördü ama çok büyük acılar da gördü. Şehitlerimiz bize bu toprakların ne kadar ne kadar zor kazanıldığını gösteren en iyi örneklerdir. Bu zaferlerin, hezimetlerin bir göstergesi de şu; Türkiye’nin en doğusunda ki Sarıkamış ile en batısında ki Çanakkale’yi, yurdun her karış toprağını o tarihte Osmanlı ülkesinde yaşayan vatandaşların kökenine ırkına, mezhebine dinine bakmazsın birlik ve beraberlik içinde savunma konusunda ki azmi yürekliliği ve kararlılığıdır. Hepimizin bunlardan alması gereken dersler vardır. Bu topraklar kolay kazanılmadı” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından program, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muharrem Kazım Dinç’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Her birlikte şehitlere dua eden katılımcılar, daha sonra öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan “Bir Güzün Hikayesi” adlı tiyatro gösterisini izledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.