Yerli milli çorbamız tarhana

Yerli milli çorbamız tarhana

Pursaklarlı ev hanımları sofraların değişmezi, yerli ve milli çorbamız olarak bilinen tarhananın yapımına başladı. Bugünlerde imece usulü hummalı bir çalışma içerisine giren ev hanımları, kış için hazırlıklarını sürdürüyor.

Sofraların değişmez çorbası olan, protein yönünden zengin bir içeriğe sahip bulunan tarhananın yapımına başlandı. Pursaklar Saray’daki ev kadınları bugünlerde tarhana yapımı için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Ev tarhanasının hazırlanıp kurutulması için en uygun zaman olan bu aylarda, özellikle kışın sıkça tüketilmek üzere tarhana hazırlığı yapılmaya başlandı.

EVLERDE TATLI TELAŞ

Ev hanımları yerli ve milli çorbamız sayılan tarhana yapımını imece usulü gerçekleştiriyor. Bu eşşiz lezzeti yapmak için günün erken saatinde bir araya gelen ev hanımları, tatlı bir telaş içerisine giriyor. Yağlı ve az ekşi yoğurdun unla karıştırılmasıyla yapılan tarhana yuvalandıktan sonra yere serilerek kurutuluyor. Kuruduktan sonra çuvallanan tarhanalar, kış mevsimine kadar serin ve kuru yerlerde saklanıyor.

BAŞ TACI ÇORBA

Tarhana yapımı ile ilgili gazetemize bilgi veren Gülsem Acar, “Her yıl bu aylarda tarhana dökeriz. Baş tacı olan tarhanamızı imece usulü yaparız. Herkes birbirine yardım eder. Bu hazırladığımız tarhanaları, kış ayında yemeye başlarız. Bu çorba şifa kaynağıdır. Kendine has lezzeti ve kokusu ile içenleri mest eder” dedi.

ŞİFA KAYNAĞI

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi ve şifa kaynağı olan içeceklerden birisi olan tarhana çorbasının sağlığımıza çok yönlü faydası olduğu biliniyor. Tarhana, kokusu ve lezzeti ile de sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Çoğu kişinin grip olduğunda sık sık tarhana çorbası içerek iyileştiği belirtiliyor.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.