Yerli ve Milli mühendisler geliyor

Yerli ve Milli mühendisler geliyor

Meslekte Birlik Platformu, yarın yapılacak olan İMO Ankara Şubesi seçimlerine damga vurmaya hazırlanıyor. “Biz yerli ve milliyiz” diyen Platform adayları, terör sevicilerin odalardan arındırılacağını söylüyor.

Meslekte Birlik Platformu, TMMOB'ya bağlı İnşaat Mühendisleri Odası  Ankara Şube seçimleri için aday tanıtım toplantısını Keçiören'de gerçekleştirdi. Bu pazar günü yapılacak seçimlerde İMO'yu terör yandaşlarından ve destekçilerinden kurtarmak için aday olduklarını belirten platform üyeleri, milli ve yerli tüm mühendisleri seçimde oy kullanmaya davet etti. Ihlamur Kasrı'nda önceki akşam yapılan aday tanıtım toplantısına  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN DESTEK

cevre-ve-sehircilik-bakani-mehmet-ozhaseki.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu mücadelede bir taraf olduğumuz için buradayız" diyerek, Meslekte Birlik grubuna bu mücadelelerinde destek verdi. Özhaseki, terör seviciliği yapan odalara ve Zeytin Dalı Hareketi'ni eleştiren CHP'ye büyük tepki gösterdi. Bakan Özhaseki, ezana ve şehitlere sosyal medya üzerinden hakaret eden CHP Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil'i isim vermeden sert eleştirerek, "Yazıklar olsun size" dedi. 

ODAYI ALMA MECBURİYETİNİZ VAR

dsc_0735.jpg

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, terör seviciliği yapmaktan geri durmayan odalara konuşmasında ateş püskürdü. Söz konusu odaların ülkesini ve milletini seven yöneticiler tarafından artık yönetilmesinin zamanı geldiğini kaydeden Gündoğdu, "Bu ülkenin en okumuş kesimi mühendisler, tabipler bugün yeni bir Çanakkale destanı yazdığımız Afrin ile ilgili 'savaş halk sağlığı sorunudur' diye PKK'ya yağ sürüyorsa sizin de 'bizi Afrin'e götür' cümlesini kurmak yerine bu İnşaat Mühendisleri Odası'nı alma mecburiyetiniz var. Sizin yapacağınız tek şey bu odayı  almak" dedi. Gündoğdu, "burada olan olmayan bütün kardeşlerimizi seferber etmeye var mısınız? çağrısında da bulundu. 

İMO'NUN BURÇLARINDA BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri ve Meslekte Birlik Koordinasyonu Başkanı İlyas Demirci, yerli ve milli bir oluşum olduklarını belirterek, İMO Ankara Şubesi'nin yönetimine talip olduklarını söyledi. Demirci, "Devletini, milletini hakiki anlamda seven, devleti ve milleti için var olan Türk-İslam dünyasını kendine dava edinen Meslekte Birlik Grubu'na emanet etmek için koordinasyon görevini yürütüyorum. İnşallah her biri pırlanta gibi olan 14 değerli arkadaşımızı bizleri temsilen odaların burçlarına süreceğiz. Arkalarında dua neferleri olacağız. Oylarımızla onları destekleyeceğiz. 18 Şubat akşamı İMO'nun burçlarında Meslekte Birlik bayrakları dalgalanacak. Bizler tüzükte kanunda neyi amaçlamışsak onu yapacağız; ama şunları yapmayacağız: Terörün yanında yer almayacağız, terörün yanında yer alanlara fırsat vermeyeceğiz." 

MİLLİ YERLİ MÜHENDİSLER

Meslekte Birlik Platformu'nun İMO Ankara Şubesi Adayı Murat Saraçyakupoğlu, İMO Ankara Şube 23. Dönem Yönetim Kurulu seçimlerine Meslekte Birlik adı altında katıldıklarını belirterek şunları söyledi: "Bizler milli,manevi değerleri yüksek inşaat mühendisleriyiz. Meslekte Birlik çatısı altında buluşan biz inşaat mühendisleri hiçbir siyasi partinin bir parçası olmadığımızı, ortak değerlerimizi olan milli, manevi değerleri vatan ve millet aşkını bu uğurda yanıp tutuşan arkadaşlarla müteşekkil olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu duygularla tarihimizin ve coğrafyamızın bize yüklemiş olduğu sorumluluklarımızı biliyor ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için her manada hazır ve yetkin olduğumuzu ilan ediyoruz"

MEVCUT YÖNETİM ASLİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR!

"Yıllardır kendilerini çağdaş mühendisler olarak tanımlayan ve İMO Ankara Şubesini yönetenler inşaat mühendislerinin sorunları ve hakları hakkında çalışma yapmak yerine marjinal grupların devlet ve millet aleyhine olan söylemlere katılıp onlara destek ola gelmişlerdir. Üyelerimizin alın terinden artırarak verdikleri aidatlarla ve yasalarla kendilerine verilen imkanlarla elde ettikleri gelirleri asli sorumluluklarını yapmak yerine, çarçur etmekte büyük bir çaba sarf etmişlerdir. Odaya kayıtlı olan mühendislerin bu yapılan icraatları onaylamadıkları ve açıklamalarından büyük bir rahatsızlık duydukları aşikardır.  Son zamanlarda meslektaşlarımız arasında infiale neden olan Türk Tabipleri Birliği'nin yakışıksız ve kabul edilemez açıklamasına Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği'nin yakışıksız ve kabul edilemez açıklamasına Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği'nin bu açıklamaları bardağı taşıran son damla olmuştur." 

dwgjoarx4aaqupd.jpg

SANDIĞA GİDİLMELİ 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise "Oda seçimlerinde gitmeyenler yüzünden kaybedildiğini görüyoruz. Aslında çoğunluğun bizde olmasına rağmen bunu yaşıyoruz. Sadece İMO'da değil her odada bunu yaşıyoruz. Dolayısı ile o gün bir dava şuuru içerisinde arkadaşların bu miskinliği göstermede sandığın başına gitmesi lazım" diye konuştu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.