Yolun ortasında kalan direkler kazaya davetiye çıkarıyor

Yolun ortasında kalan direkler kazaya davetiye çıkarıyor

Keçiören Yayla Mahallesi'nde, 1510'uncu ve 1512'inci sokaklarda elektrik ve telefon direklerinden bazıları yol ortasında kalırken, bazılarının kabloları bir insanın eliyle dokunabileceği kadar aşağıya sarkmış durumda.

Keçiören'de kentsel dönüşüme uğrayan Yayla Mahallesi'nde, 1510'uncu ve 1512'inci sokaklarda elektrik ve telefon direklerinden bazı yolun ortasında kalırken bazılarının taşıdığı kabloları ise, rahatlıkla bir insanın eliyle dokunabileceği kadar aşağıya sarkmış durumda.
 
Yayla Mahallesi'ne, kentsel dönüşümle beraber inşa edilen yapıların çoğuna, sağlanan altyapı hizmetlerinin bölümü, halen kentsel dönüşüm öncesinden kalan hatlar üzeri sağlanıyor. Mahalledeki elektrik ve telefon hatlarının çoğunun henüz yeraltına taşınmadığı görülürken; yerin üstündeki hatları taşıyan direklerin çoğu ahşaptan olması ise tehlikeye davetiye çıkartıyor.
 
ÇÖP DÖKÜYORLAR
 

dscn4998.jpg
1510'uncu Sokak'ta yolun ortasında kalan direğin yanından rahatlıkla bir araç geçebiliyor iken; 1512'inci Sokak'taki direklerin taşıdığı kablolar ise, rahatlıkla bir insanın dokunabileceği kadar yere sarkmış durumda. Direklerin altına, bazı vatandaşlar çöplerini dökerken; bazıları da etrafına araçlarına park ediyor. Bu durumun yarattığı tehlikeyi fark etmeden her gün yüzlerce kişi bu sokağı kullanıyor.
 
VATANDAŞLAR ÇÖZÜM İSTİYOR
 
Bu durumun bir tehlike olduğunu fark eden bazı sokak sakinleri ise, yetkililerden acilen bu soruna çözüm bulmasını istedi. Mahallede yer alan elektrik ve telefon hatlarının yerin taşınmasını isteyen vatandaşlar, kentsel dönüşüm öncesinden kalan bu hatların Keçiören'e yakışmadığını ifade etti.

HAFRİYATLAR KALDIRILMAYI BEKLİYOR

dscn4987.jpg

Öte yandan Yaya Mahallesi'nde 1512. Sokak'ta inşa edilen bir binadan arta kalan bazı inşaat malzemeleri ve hafriyat atıkları uzun bir süredir kaldırılmayı bekliyor. 1512. Sokak sakinleri ise, inşaattan sonra yol kenarında kalan bu atıkların uzun bir süredir kaldırılmadığını ifade ederek, sokakların hafriyat ve inşaat artıklarından arındırılmasını istedi.

Uğur DUYAN/HABERVATİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.