Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Sarımsak ve limondaki muhteşem şifa!

Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Sarımsak ve limondaki muhteşem şifa!

Yüksek tansiyondan mı şikayetçisiniz? Tansiyonunuzu bir türlü düşüremiyor musunuz? Kolayı var. Kolesterol ve soğuk algınlığına iyi geldiği bilinen sarımsak, tansiyon düşürmede de çok etkili.

Sarımsak pek çok hastalığa iyi geliyor. Gün geçmiyor ki; Sarımsağın faydalarına yeni birisi daha eklenmesin.

Potansiyel olarak güçlü bir antibiyotik etkisi yapan ve soğuk algınlığına bire bir iyi gelen Sarımsak Limon ile birleştiğinde en inatçı, kronik hipertansiyonu dahi normalleştirebiliyor. 

Yüksek tansiyona sarımsak ve limon: Peki bu kür nasıl hazırlanıyor? 

İşte cevabı:

Normalde bir adet sarımsakta 7 ila 8 diş sarımsak bulunuyor. Siz mutfağınızda 40 diş sarımsağı soyduktan sonra bir kap içerisinde güzelce eziyorsunuz veya kıyma makinesinden geçiriyorsunuz. Ezdiğiniz sarımsağı 1 litre limon suyuna karıştırıyorsunuz. Sakın doğal limon yerine, sos kullanmayın. Çünkü sos asla doğal limonun yerini tutmayacaktır. (Yaklaşık 4 kg limondan 1 litre Limon suyu çıkıyor) Limon suyu ile ezilmiş sarımsağı bir cam şişe içerisinde birleştirin  ve cam şişenin kapağını sıkıca kapatın.

Ardından güzelce çalkalayın. Bu çalkalama işi günde bir kere olmalı ve 25 gün boyunca devam etmeli. Ayrıca hazırlanan kür mutfağınızda güneş almayan bir ortamda saklanmalı.

Aradan 25 gün geçtikten sonra hazırladığınız kürü kullanmaya başlayabilirsiniz. Kullanmak için zamanı ve ölçüsü  ise şöyle: Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir fincan Sarımsaklı limonu içmelisiniz.

En kısa sürede tansiyonunuzun normalleştiğini göreceksiniz. Ayrıca  hiç olmadığı kadar kendinizi zinde ve güçlü hissedeceksiniz… 
 

Gazeteilksayfa,com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.