Yüksel Caddesi'nde falcı çığırtkanlığı

Yüksel Caddesi'nde falcı çığırtkanlığı

Kızılay Yüksel Caddesi’ndeki bazı kafe çalışanlarının, yolda yürüyen herkesin önünü keserek, fal baktırmak için çığırtkanlık yapması tepki topluyor.

Vatandaşlar, Kızılay’da bulunan bazı işletmelerin çalışanlarının sokaklarda yürüyen vatandaşların önünü keserek fal bakma teklifinde bulunmasını rahatsız edici buluyor. Şahısların çığırtkanlık yaparak yoldan geçenleri rahatsız ettiğini belirten vatandaşlar, toplumun değerleri ile örtüşmeyen bu tür söylemlerin önüne geçilmesini istiyor.

TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

Kızılay’da yer alan bazı kafelerin çalışanlarının sokak ve caddelere çıkarak “fal bakılır” diye vatandaşı rahatsız etmesi tepkilere neden oldu. Vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine bölgeye giden muhabirimiz rahatsızlığın boyutunu gözler önüne serdi.

TOPLUMUN DEĞERLERİ İLE ÖRTÜŞMÜYOR

Vatandaşlar, Kızılay’da bulunan bazı işletmelerin çalışanlarının sokaklarda yürüyen vatandaşların önünü keserek fal bakma teklifinde bulunmasını rahatsız edici buluyor. İlgililerin bu tür eylemlerin önüne geçmesini isteyen vatandaşlar tepkilerini dile getirerek, “Sokaklarda yol boyunca birçok kişi ‘fal bakılır, geleceği söylüyoruz, merak ettiğiniz her şeyi biliyoruz’ gibi toplumun değerleriyle örtüşmeyen söylemlerde bulunuyor. Bu da yetmezmiş gibi ısrarcı davranarak yoldan geçmemize engel oluyorlar. Özellik ile kadınları hedef alan bu şahıslar geri çevrildiğinde ise rahatsız edici söylemlerde bulunuyorlar” diye konuştu.

İŞLETMELER UYARILSIN

Vatandaşlar zabıtaların bu şahıslara önlem almasını isteyerek, işletmeleri bu konuda uyarmaları gerektiğini belirtti. Şahısların aynı zamanda sürekli bağırarak söylemde bulunduğunu belirten vatandaşlar, çevreye rahatsızlık veren bu şahıslara önlem alınmasını talep ediyor. Vatandaşlar, “Bu şahıslar çalıştıkları kafe önlerinde seyyar satıcı gibi bağırarak fal için müşteri kapmaya çalışıyorlar. Ankara gibi bir şehre bu tür manzaralar yakışmıyor. Ankara’ya ilk defa gelenler bu manzarayı görünce şaşırıp kalıyorlar. Burada zabıtalara büyük iş düşüyor. İşletmelere bu davranışlar konusunda uyarsınlar” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.