Zehir tacirlerine dönüşüm darbesi

Zehir tacirlerine dönüşüm darbesi

Ankara'da uyuşturucu tacirlerinin mesken tuttuğu İskitler, Hıdırlıktepe ve Yenidoğan'da kentsel dönüşme hız verildi.

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında gecekondulardan arındırılan pek çok semtte varlığını koruyan metruk yapılar uyuşturucu tacirlerinin meskeni oldu. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında, kentsel dönüşüme ağırlık verilerek, bu bölgelerin hem gecekondulardan hem de zehir tacirlerinden arındırılması amaçlanıyor.
Kentsel dönüşüm kapsamında gecekondulardan tamamen arındırılması planlanan İskitler, Yenidoğan, Hıdırlıktepe ile Rüzgarlı sokak ve çevresindeki metruk yapıların çoğu uyuşturucu yatağına döndü. Zehir tacirlerinin, uyuşturucuyu satmak ve depolamak için kullandıkları bu yapılar, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması ve uyuşturucu tacirlerine ağır bir darbe vurulması hedefleniyor. 

DÖNÜŞÜM BEKLİYORLAR

Yenidoğan ve Hıdırlıktepe'nin Bentderesi ve Ankara Kalesi'ne bakan tarafında yer alan gecekonduların önemlice bir bölümü, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak boşaltıldı. Yıkılmayan gecekondulardan bazılarının halen tahliye davası sürüyorken, bazıları içinse tahliye davası açılmadığı öğrenildi. Yenidoğan'ın Altındağ ve Dışkapı semtlerine yakın olan mahallelerinde ise, kentsel dönüşümden kısmi ölçüde de olsa tamamlandı.

VALİ TOPCA KARARLI

Öte yandan Ankara Valisi Ercan Topaca geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyuşturucu ile mücadele talimatı kapsamında, Ankara'da uyuşturucu kullanımını besleyen kaynakların kurutulması metruk binaların yıkılarak, kentsel dönüşüme hız verildiklerini belirtmişti. Uyuşturucu kullanımının,  şehrin gelişmemiş ve çarpık yapılaştığı bölgelere yoğunluk kazandığını ifade eden, Vali Topaca, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak uyuşturucu tacirlerinin kullandıkları metruk yapıları yıktıklarını söyledi. Topaca, İskitler, Hıdırlıktepe, Yenidoğan ve Rüzgarlı gibi bölgelerde yıkım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.