Zekai Tahir'de sağlık çalışanlarına saldırı

Zekai Tahir'de sağlık çalışanlarına saldırı

Zekai Tahir Hastanesi’nde, anne karnında hayatını kaybeden bebeğin yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı. Hastaneyi ziyaret eden Ankara Valisi Ercan Topaca, saldırganlar hakkında kamu davası açılacağını söyledi.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün hasta yakınlarının bir doktor, iki asistanını ve bir güvenlik görevlisini darbetmesinin ardından Ankara Valisi Ercan Topaca dün hastaneyi ziyaret ederek yöneticilerden bilgi aldı.

Darbedilen hastane çalışanları ve Başhekim Prof. Dr. Yaprak Üstün ile bir araya gelen Topaca, kamu çalışanlarının görevleri başında fiziksel şiddete uğradığına dikkat çekerek, Valilik olarak kamu davası açılacağını belirtti.

KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY
Vali Topaca ziyaretin özetle şunları söyledi: “Bu hadiselerin artık bizim kurumlarımızda olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sağlığına kavuşması için çaba gösterdikleri bir hastanın yakınları tarafından doktorlarımızın, güvenlik görevlimizin darp edilmesini öncelikle insani olarak ben kınıyorum. Kamu görevlisini görevi başında darp etmek veya buna teşebbüs etmek hukukumuzda cezai karşılığı olan bir husustur. Bu konuda arkadaşlarımız davacı olmuşlardır. Valilik olarak bizde ayrıca bir kamu davası açacağız. Hiç bir doktor gelen kişinin veya hasta yakınlarının kötülüğünü asla istemez. Tedavi sürecinde kayıplar olabilir, bu durumlar bile darp etmeye gerekçe olamaz.

HAK ARAMA YOLU BU DEĞİL
Bizim hukukumuzda hak arama yolları bellidir. Davacı olursunuz gereğini devlet yapar. Tedavi sonuçlarını istediği gibi olmayan her kimse bu tepkiyi verirse burada hizmet vermek söz konusu olamaz. Vatandaşlarımıza bu konuda özellikle rica ediyoruz, doktorlarımızla medeni ilişikler kurmak hem doktorun hem de hasta yakınlarının görevidir. Bu tür olayların takipçisi olmaya, bunu yapanların hukuk önünde hesabını vermesi için gereken süreçleri yapmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

BAKANLIK’TAN SUÇ DUYURUSU
Sağlık Bakanlığı, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık görevlilerinin hasta yakınları tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı belirtilerek, saldırı kınandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

BEBEKLERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENİNCE SALDIRDILAR
Edinilen bilgiye göre önceki gün meydana gelen olay, ‘Yüksek Riskli Gebelik’ biriminde meydana geldi. Hasta yakınları, ‘yüksek riskli gebelik’ nedeniyle 35 haftalıkken anne karnında ölümü gerçekleşen bebeğin hayatını kaybettiği bilgisini veren doktor ve asitanlara saldırdı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 6-7 kişinin saldırısına uğrayan doktor, asistan ve güvenlik görevlisi yerde sürüklendi, tekmelendi. Yüzünden ve kolundan yaralanan doktorlar darp raporu aldı.

TJOD KINADI
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kınandı. Açıklamada, “Meslektaşlarımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu ve her türlü desteği vereceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz” ifadelerine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.