Zor anlar yaşatıyor

Zor anlar yaşatıyor

Başkent’te etkili olan yağış sonrası Kızılay’da yollarda biriken su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yağmur sularının Kızılay sokaklarında yol üzerinde küçük göletler oluşturması yayaların yürümekte güçlük çekmelerine neden olurken, engelli parkurunun üzerinde biriken su birikintileri ise engelli vatandaşları da mağdur ediyor.

“Yağmur suyuna çözüm istiyoruz”

Kızılay Karanfil Sokak’ta objektiflerimize yansıyan bu kareler alt yapı sorununu gün yüzüne çıkardı. Ankara’nın en kalabalık semtlerinden biri olan Kızılay’da oluşan bu manzaraya vatandaş tepki gösterdi. Ana caddeler ve ara sokaklarda su birikintilerine neden olan yağmur suyuna çözüm isteyen vatandaşlar bu kışı alt yapı sorunu olmadan geçirmek istediklerini dile getirdi. Vatandaşlar ilgililere seslenerek ilgililerden gerekli yerleri tespit edip onarmalarını talep etti.

Alt yapı sorunu mağdur ediyor

Sokakta yürümekte güçlük çektiklerini dile getiren vatandaşlar tepkilerini ise şu şekilde dile getirdi, “Yağmur suları sokak üzerinde birikintilere sebep oluyor. Bu da alt yapı sorununu gün yüzüne çıkarıyor. Kızılay Ankara’nın merkezi olmasına rağmen bu tarz manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Birçok vatandaş mağdur oluyor. Üstleri ve ayakları ıslanıyor. Özellik ile kaldırım taşlarının birçoğunun sabit olmaması vatandaşı mağdur ediyor. Yetkililer bir an önce bu sorunu çözmeli” şeklinde sitemde bulundular.

Engelli vatandaşlarımız için duyarlı olmalıyız

Vatandaşlar engelli parkurlarının sular altında kalmasına da tepki göstererek, engelli vatandaşların da mağdur olduğunu belirtti. Vatandaşlar, “Özellik ile görme engelli vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor. Sarı şeritler üzerinde su birikintileri oluştuğu için, ilerlemeye çalışan engelli vatandaşlar suyun içine giriyorlar. Ayakları ve üstleri ıslanıyor. Bizler bir şekilde idare ediyoruz fakat engelli vatandaşlarımız çok mağdur oluyor. Onları kendimizden daha çok düşünmeli ve bu konuda duyarlı olmalıyız. Yetkililer bunu dikkate almalı” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.