Ankara’nın pek çok ilçesinde elektrikler gitti: Gelmesi saatler sürecekmiş

Ankara’nın pek çok ilçesinde elektrikler gitti: Gelmesi saatler sürecekmiş

Başkent EDAŞ tarafından yayımlanan planlı kesinti takvimine göre Ankara genelinde gün boyunca farklı ilçelerde enerji akışı kesilecek. Çalışmaların şebeke yenileme ve arıza önleme amaçlı yürütüldüğü bildirildi.

Başkent EDAŞ, kent genelinde yürütülen altyapı yenileme faaliyetleri nedeniyle gün içinde geniş bir kesinti programı uygulanacağını duyurdu. Açıklamaya göre Polatlı ve Haymana ilçeleri kesintilerin en fazla hissedileceği bölgeler arasında yer alacak. Polatlı’da Temelli, Malıköy, Hisarlıkaya çevresindeki sanayi alanları ile bazı kırsal yerleşimlerde enerji akışı sabah 09.30 civarında duracak ve çalışmaların 17.45’e doğru sona ermesi planlanıyor. Haymana’da Olukpınar, Yenidoğan ile Eskişehir Yolu hattında gün boyunca devam edecek iyileştirme işlemleri nedeniyle vatandaşların planlamalarını buna göre yapmaları istendi.

KUZEY AKSINDA KAPSAMLI İYİLEŞTİRME PROGRAMI

Akyurt, Çubuk ve Kalecik ilçelerinde de sabah saatlerinden itibaren enerji akışı kesilecek. Akyurt’ta Çiftlikköy, Güzelhisar ile çevresi; Çubuk’ta Yukarı Çavundur ve Akkuzulu hatları çalışmalar tamamlanana kadar karanlıkta kalacak. Enerji verilmesinin 17.15 civarında gerçekleşmesi öngörülüyor. Kalecik sınırlarında da benzer şekilde gün içinde bakım ekipleri tarafından yoğun bir çalışma yürütülecek.

MERKEZ İLÇELERDE KISA SÜRELİ ÇALIŞMA TAKVİMİ

Şehrin merkezi noktalarında daha sınırlı kesintiler uygulanacak. Çankaya’da Billur ve Güniz Sokak ile Abay Kunanbay Caddesi çevresinde 14.00–17.00 aralığında enerji akışı kesilecek. Keçiören ve Pursaklar’da Bağlum, Mahmutbey, Çandarlı ile Yavuz bölgelerinde sabah saatlerinde kısa süreli işlemler gerçekleştirilecek. Mamak’ta Lalapaşa ve Süleyman Sırrı İçöz çevresinde gün boyunca aralıklarla kesinti yaşanacak.

GÖLBAŞI VE ÇEVRE İLÇELERDE TAM GÜNE YAYILAN PROGRAM

Gölbaşı’nda İncek ile Kızılcaşar mahallelerinde enerji akışı 09.30’dan 17.30’a kadar durdurulacak. Kahramankazan, Kızılcahamam, Beypazarı, Ayaş, Güdül, Nallıhan, Çamlıdere ile Şereflikoçhisar’ın kırsal yerleşimlerinde de gün boyunca iyileştirme faaliyetleri sürecek. Yetkililer, kesinti saatlerinde elektrikli cihazların prizden çıkarılması ve olası aksaklıklara karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.