Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi ücretsiz HACAMAT hizmeti verecek

Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi ücretsiz HACAMAT hizmeti verecek

Sağlık Bakanlığının tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak adlandırdığı Hacamat, akupunktur ve sülükle uygulanan tedaviler artık devlet hastanelerinde de yapılacak. Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi de ücretsiz hacamat hizmeti verecek.

Hacamat, akupunktur ve sülükle uygulanan tamamlayıcı tıp uygulamaları, Ankara’daki devlet hastanelerinde de yapılmaya başlanacak. İstanbul’daki devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanan bu tedavi yöntemlerine vatandaşların ilgisi yoğun. Ankara’da da uygulanmaya başlanacak bu tedavilere Başkentlilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

MERDİVEN ALTI HACAMAT ENGELLENECEK

Sağlık Bakanlığı’nın geleneksel tıbbın merdiven altında sağlıksız koşullarda uygulanmasının önüne geçmek amacıyla yaklaşık 3 yıl önce “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları” adıyla yayınladığı yönetmelik sonrasında başlayan uygulama Ankara ve birçok büyükşehirde gerçekleştirilmeye başlanacak. Hacamat, akupunktur, kupa, sülük, larva (kurtçuk larvalarıyla tedavi), fitoterapi (bitkisel ilaçla tedavi) mezoterapi ve hipnoz gibi geleneksel tedavi yöntemleri devlet hastanelerinde uygulanmaya başlanacak. 

ÜCRETSİZ HİZMET PLANLANIYOR

Daha önce SGK, geleneksel ve alternatif tedavi için hastanelere ödeme yapmıyordu ancak bu konuda da düzenleme yapılası gündemde. İstanbul’da birkaç devlet hastanesinde başlayan uygulama devlet güvencesinde yapıldığı için özel hastanelere göre tedavi ücretleri daha düşük tutulmuştu ama yeni düzenlemeyle birlikte geleneksel tedavilerin ücretsiz yapılması planlanıyor. Ankara’da Etimesgut Sait Ertürk Devlet Hastanesi geleneksel tıp yöntemlerini uygulamak için hazırlıklarına başlamış durumda, diğer devlet hastanelerinin de bu hizmeti sunması bekleniyor.   

DOKTORLARIN ÖN YARGILARI YIKILDI
Gelişen, değişen dünya ile birlikte sağlık anlayışı da değişiyor. Kimileri klasik tıptan şaşmazken, kimileri kendini geleneksel yöntemlere teslim etmeyi seçiyor.
Birçok doktor önceden ön yargıyla yaklaştığı geleneksel tedavi yöntemlerini artık kullanmak için eğitim alıyor. Doktorlar artık sadece ilaç tedavisiyle hastaların tedavi edilemeyeceğini ve Avrupa’da da olduğu gibi cerrahi operasyonlardan önce geleneksel ve tamamlayıcı tedavilerin denenmesi gerektiğini savunuyor.

PEYGAMBERİMİZİN TAVSİYE ETTİĞİ TEDAVİLER
Hacamat tedavisi, vücudun belirli noktalarına özel vakumlu kupaların uygulanmasından sonra ciltte yüzeysel çizikler oluşturarak kan ve lenfatik sistem aracılığıyla vücuttaki toksinlerin uzaklaştırılmasıdır.
Peygamber efendimiz (SAV) buyuruyor: “Kuşkusuz ki sizin kendisiyle tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamat olmaktır. 
‘Şifa üç şeydedir:
-Bal şerbeti içmek,
-Hacamat olmak,
-Ateş ile dağlama yapmakta. Fakat ümmetimi ateşle dağlamaktan men ederim.”

HACAMATLA TEDAVİ OLUNAN HASTALIKLAR
Kanser,
Cilt hastalıkları,
Sedef hastalığı,
Kısırlık,
Süreklilik arz eden kronikleşmiş birçok hastalıklar,
Migren,
Romatizma,
Mide,
Bağırsak rahatsızlıkları,
Karaciğer yetersizliği,
Zihinsel ve ruhsal birçok hastalıklarda,
Böbrek hastalıklarında kan vermenin faydaları belirgindir.
Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinuzit,
Tembellik, uyku fazlalığı,
Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı,
Prostat ve cinsel zayıflık,
Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk,
Hormon bozukluğu,
Yumurtalık hastalıkları,
Buna benzer birçok kadın hastalığı.
 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum