Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

10 numara ÖTV

10 numara ÖTV

Son günlerde en sık karşılaşılan facialardan biri yolcu otobüslerinin yanması idi. Felaket geliyorum diyordu ama kimsenin umurunda değildi. Balıkesir’de ki faciada 5 kişi öldü, 10 numara yağ tehlikesi bu olaydan sonra konuşulmaya başlandı.  Kimine göre bir bu sadece bir iddia, kimine göre otobüs yangınlarının sebebi. 

Aslında bu iddia değildir, bu acı bir gerçektir. Bazı firmalar artan maliyetlerden dolayı bu yola başvuruyor. Merdiven altı işletmelerde bu yağlar satılıyor. Hem ucuz hem karlı. Bir o kadar da ölümcül. Denetim yok. Hal böyle olunca da bazı kişi ya da firmalar tarafından bu yola başvuruluyor. Motor sistemi 10 numara yağın yakılmasında ortaya çıkan sıcaklığı kaldırabilecek donanımda değil ve bu yağ motorine göre daha kolay alev aldığından bu tarz facialar yaşanıyor. Bunu nasıl önlerler bilemem ama hükümete tek tavsiyem akaryakıttaki ÖTV’yi indirmeleri. Yoksa her geçen gün artan vergi oranlarına paralel ölümlerde artacak gibi gözüküyor. Burada asıl sorun 10 numara yağ değil her şey de olduğu gibi akaryakıtta da olan 10 numara ÖTV olduğu açıkça ortada.

Yahudi’ye Ölüm

Sosyal medyada Filistin’e destek için bir grup çocuğun slogan attığı videoya denk geldim. Yahudi’ye ölüm! Filistin kurtulacak! Ayasofya açılacak! sloganları atıyorlardı. İslam adı altında küçücük çocuklara kin ve nefret aşılamak nedir? Tamam, Filistin’e sahip çıkalım, İsrail’in politikasını eleştirelim, karşı çıkalım hatta en sert dille kınayalım fakat çocuklara İslam adı altında bu sloganları attırmayalım. Henüz birçok şeyi idrak edebilecek yaşta değiller. DAEŞ’e asker mi yetiştiriyorsunuz, yoksa çocuklara İslam’ı mı öğretiyorsunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR