2 aya teslim dediler: 1 yıldır bekliyorlar

2 aya teslim dediler: 1 yıldır bekliyorlar

Antalya’da ev almak isteyen onlarca kişi, iddialara göre bir emlakçının yönlendirmesiyle başvurdukları kooperatif tarafından dolandırıldı.’2 ayda teslim’ sözü verilen evler 1 yıl geçmesine rağmen teslim edilmedi.

Antalya Muratpaşa ilçesinde, emlakçılık yapan M.K, A.S, ve M.K., iddiaya göre ev almak isteyen kişileri Kepez’de bulunan bir kooperatife yönlendirdi. Sorumlular inşaatın 2 ayda biteceğini ve tapu teslimi yapılacağını belirtti. Piyasadaki ev fiyatlarının 40-50 bin lira daha altında olan evleri almak için çoğu yabancı onlarca kişi başvurdu. Ev sahibi olmak isteyen bazı kişiler yakınlarından borç aldı. Evlerin satışı için de noter huzurunda kooperatif hissesi satışı yapıldı. Aradan geçen 2 ayın ardından evler teslim edilmedi ve inşaatta hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Dolandırıldıklarını iddia eden mağdurlar, toplanarak haklarını aradılar. Mağdurlar yaptıkları incelemelerde aynı evlerin birden fazla kişiye satıldığını tespit etti. Bunun üzerine evler için kişi başı 500 ila 700 bin lira arası ödeme yapan yaklaşık 70 kişi savcılığa giderek, emlakçılar M.K., A.S., M.K. ve kooperatif sorumlularından şikayetçi oldu.

9fc3c40ffdb78f12fc11c687f932f1f0.jpg

“EMLAKÇILARDA BU İŞİN İÇİNDE”

Emlakçıların yönlendirmesiyle kooperatife başvurduklarını söyleyen mağdur Caner Taçyıldız “Bir yatırım yapmak veya yeni ev sahibi olmak maksadıyla bir emlakçıya başvurdum. Emlakçı bizlere bir kooperatif olduğunu söyledi. O günün şartlarıyla piyasadan 40-50 bin lira daha uygundu. Biz de bu evleri satın aldık. Bu evlerin tapularının 2 ay sonra çıkacağı söylenmesine rağmen halen çıkmadı. Şüphelerimiz üzerine avukat tuttuk ve kooperatif yönetimi ile emlakçı arasında geçen konuşmalar ortaya çıktı. Konuşmalarda kooperatifin başından beri dolandırma amaçlı bu işe girdiğini, emlakçıların da bu işin içinde olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

dasdasdasd.jpg

"PARAMIZI KURTARMANIN DERDİNDEYİZ”

Aynı dairelerin birden fazla kişiye satıldığını belirten Taçyıldız “Bizden sonra da aynı daireleri başka arkadaşlara satmışlar. Konuşmaları gördükten sonra evin gelmesi gibi bir umudumuz yok. İnsanlar buraya paralarını verdi, en azından bu parayı kurtarma derdindeyiz. O gün verdiğimiz parayla da daire alabiliyorduk. Ancak biraz daha ekonomik olur diye düşünerek o dairelere yöneldik. Hepimiz aynı emlakçıdan aldık. Hepimiz avukatımız aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

asdadasdasd.jpg

"ANTALYA’DA EV ALMAK HAYALİMDİ"

Emlakçılara güvenerek kooperatife başvurduğunu belirten Diana İanaeva “Bir hayalim vardı Antalya'da ev alıp çocuklarımla yaşamak istiyordum. Başka bir dairem vardı, onu sattım. Bir emlakçıdan daireyi aldım. Yaklaşık 1 yıldır tapu çıkmıyordu. Sürekli beni oyalıyorlardı. Bana bir kooperatif önerdiler, onlara güvenip aldım. Ev için 680 bin lira ödedim. Şimdi çocuklarımla kirada oturuyorum. Adalet istiyorum” dedi.

Kooperatif sahipleri, tapuyu 2 aya çıkaracaklarını söylediler diyen Akhmatova Petimat ise “Geçen sene Antalya'da inşaat halindeyken bir daire satın aldık. 'Tapuyu 2 aya çıkaracağız' dediler. Ancak hala bekliyoruz. İnşaatın olduğu yere gidiyoruz. 1 sene geçti hala 'Çıkacak bekle' diyorlar. Bu ev için 20 bin dolar borç aldık. 2 çocuğumla kirada oturuyoruz. Fiyat uygun olduğu için akrabam ve yakın arkadaşım da oradan daire aldı. Emlakçılar garanti verdi, öyle satın aldık” ifadelerini kullandı.


www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.