2 Haziran bilmecesi: Sınav ve seçim tarihi çakışıyor

2 Haziran bilmecesi: Sınav ve seçim tarihi çakışıyor

Yerel seçimler Türkiye gündemindeki yerini korurken 2 Haziran bilmecesi ortaya çıktı. Hem LGS sınavının hem de yenileme seçimlerinin aynı tarihte yapılacağının açıklanmasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. İşte detaylar...

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek ve oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlerin bazı durumlar halinde yenilenmesi durumunda yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının yapılacağını duyurmuştu. YSK ve MEB'in aynı tarihleri duyurmasının ardından 2 Haziran bilmecesi yaşanıyor.

Seçimin yenileneceği yerlerdeki okullarda hem oy verme işlemi hem de sınavın yapılacak olması tartışmaları beraberinde getirdi. Aileler ve eğitimciler, söz konusu duruma karşı önlem alınmasını istedi.

LİSE SINAVI ERTELENEBİLİR

Eğitim uzmanı Onur Soğuk "Yerel seçimlerde küçük dahi olsa yenilenmeler olduğunu daha önceki yıllarda gördük. Türkiye genelinde LGS’nin 2 Haziran'da yapılması pek mümkün gözükmeyebilir. Millî Eğitim Bakanlığı sınavı bir sonraki haftaya da erteleyemez, çünkü o hafta TYT-AYT var. Dolayısıyla LGS’nin, üniversite sınavlarından sonraki haftaya alınması en mantıklı seçenek olarak görünüyor. Bu durumda ne karar alınacaksa hemen açıklanmalı" dedi.

LGS SINAVI NE ZAMAN?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl LGS sınavının 2 Haziran Pazar günü yapılacağını açıkladı. Sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak.

YENİLEME SEÇİMİ DE 2 HAZİRANDA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.