Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

2019 yılına girerken...

2019 yılına girerken...

Bugün 2018 yılını geride bırakıyoruz. 2019 yılına sayılı saatler kala yeni yıldaki temennilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Millet olarak zor bir yıl geçirdik. Siyasi ve ekonomik açıdan yıprandık, yıpratıldık. Bir yandan terör örgütleri FETÖ-PKK-YPG/PYD ile mücadele ederken diğer bir yandan ciddi bir ekonomik saldırı altına alındık. 

Türkiye, 2018 yılında anayasasında yapılan köklü değişikliklerle hükümet sistemini değiştirdi. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adıyla yeni bir sistem uygulamaya koydu. Başbakanlık kaldırıldı. Bakanlıklar birleştirildi. Siyasette yeni ittifaklar ortaya çıktı. Bu yıl siyaseten geçmişe nazaran tamamen farklı bir Türkiye izledik. 

Bunların yanı sıra 150’ye yakın şehit verdik. Onlarca işçimiz iş kazasında hayatını kaybetti. Tren faciaları, yaşadık.

Milletin cebindeki 3 kuruşa göz diken Çiftlik Bank ve türevleri dolandırıcılar türedi. Onlarca sokak hayvanının ayakları kesildi, işkence edildi, çocuk ve kadınlara cinsel istismarda bulunan sapıklar çoğaldı…

Her sabaha farklı bir olayla uyandık. Sakin geçen bir günümüz var mıydı bilinmez ama Türkiye için 24 saatin çok uzun bir süre zarfı olduğunu bu yıl bir kez daha anladık. Özellikle siyasilerin seçim yarışında halkı ayrıştırıcı cümleler kurmasını hepimiz üzüntüyle dinledik. Farklı siyasi görüşlere sahip olduğumuzdan dolayı birbirimizi kırdık, incittik, üzdük ve dışladık. Televizyonlarda en çok özgürlük ve demokrasiden konuştuk fakat iş uygulamaya gelince hepimiz sınıfta kaldık. Birbirimizi kategorize ettik; gruplaştık, ayrıştık. Bunlar yetmezmiş gibi bir de dışarıdan ısmarlama sözde bazı ilim-bilim adamlarının sözlerini ciddiye aldık ve bundan siyaseten ve dinen nemalandık. Tüm bunlara rağmen millet olarak bu güçlüklerle baş etmesini bildik. 

Umarız yeni yıl;

Ülkede sadece kendi seçmeninin yaşadığını sanan siyasilerin,

Milleti küçümseyen bürokratların,

Rakibine saygı duymayan sporcu ve taraftarların,

Hayvana işkence edecek kadar merhametsizlerin,

Dini istismar eden şahısların olmadığı bir yıl olur. 

Umarız 2019 yılı fikir ve ifadelerin özgür bir şekilde paylaşılabildiği, 

Farklı görüşlere tahammül edebilen insanların çoğaldığı,

Dinin sadece belirli bir zümrenin değil, herkesin dini olduğu

Gazetecilerin baskı altında olmadığı, barış ve huzur dolu bir yıl olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR