2023 KPSS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2023 KPSS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Memur adayları, 2023 KPSS sınav giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını ve sınav yerlerinin ne zaman duyurulacağını merak ediyor. ÖSYM'nin yapacağı duyuru bekleniyor. Peki, KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KPSS 2023 lisans sınavlarına katılacak adaylar, 23 Temmuz'da yapılacak olan Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları için sınav giriş yerlerini öğrenmek istiyor. Ancak, ÖSYM tarafından sınav yerleri hakkında henüz bir duyuru yapılmadı.

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav giriş belgelerini adaylara 10 gün öncesinden açıklama alışkanlığı göz önüne alındığında, KPSS sınav giriş yerlerinin önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Adaylar, sınav giriş yerlerine erişmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranını kullanabilecekler. AİS üzerinden sınav giriş belgelerine erişim sağlanabilecek ve adaylar sınav yerlerini öğrenebilecekler.
KPSS sınav yerlerinin henüz açıklanmamış olması, adaylar arasında biraz tedirginlik yaratsa da, ÖSYM'nin belirlediği takvim doğrultusunda sınav giriş belgelerinin yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

KPSS 2023 sınav takvimine göre, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi oturumları ise 29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 6 Ağustos'ta düzenlenecek.

Adaylar, sınav yerlerinin açıklanmasını ve sınav hazırlıklarına başlamak için heyecanla beklemeye devam ediyor. ÖSYM'nin duyurusunu takip ederek, sınav giriş belgelerine erişim sağlayabilecekler ve sınav yerlerini öğrenebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.