2023 YKS görevli ücretleri, YKS gözetmen ücreti ne kadar?

2023 YKS görevli ücretleri, YKS gözetmen ücreti ne kadar?

YKS'de 1 milyon 97 bin 82 kişilik devasa bir görevli ordusu sahada olacak. Bu sınavlarda görev alacak personele her sınav için ayrı ayrı ücret ödemesi yapılacak. Peki 2023 YSK görevli ücretleri ne, YKS gözetmen ücreti ne? ÖSYM resmi rakamları açıkladı:

Üniversite eğitimine hazırlananların büyük bir heyecanla beklediği 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS’de bir veri daha belli oldu. 2023 YKS’de tam 3 milyon 498 bin 18 aday yarışacak. Bu başvuru sayısının rekor olduğu ifade edildi.

17 ve 18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 2023 YKS sınavları Türkiye'deki tüm iller ile birlikte KKTC'de gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda 1 milyon 97 bin 82 kişilik devasa bir görevli ordusu sahada olacak.
Bu sınavlarda görev alacak personele her sınav için ayrı ayrı ücret ödemesi yapılacak. Peki 2023 YKS görevli ücretleri ne, YKS gözetmen ücreti ne?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un YKS sınavlarında görev alacak gözetmenlere her sınav için ayrı ayrı ücret ödemesi yapılacağını açıklamasıyla 2023 YKS görevli ücretleri ne, YKS gözetmen ücreti ne, YKS gözetmen başvuruları nereden yapılır sorularının cevapları aranmaya başladı.

YKS GÖZETMEN BAŞVURULARI

ÖSYM’den gelen resmi açıklamalara göre, YKS gözetmen başvuruları Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden alınacak. Akademisyen, öğretmen ve kamu çalışanları GİS üzerinden başvuruda bulunabilecekler. ÖSYM de buradan gelecek başvurulardaki kriterlere uygun personeli, Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden sınav görevlisi olarak belirleyecek.

YKS GÖREVLİ ÜCRETLERİ

YKS gözetmenliği için isteyenler GİS üzerinden tercihte bulunabilecekler. ÖSYM, 2023 YSK görevli ücretleri ve YKS gözetmen ücreti konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda gözetmenlik yapan görevlilerin sınav ücretlerine göre;

  • Bina Yöneticisi: 694 TL,
  • Bina Sınav Sorumlusu: 1.096 TL,
  • Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 740 TL,
  • Gözetmen: 584 TL,
  • Salon Başkanı: 602 TL.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum