Cezası 250 bin TL olan keçiyi kaçak avcılar vurarak öldürdü

Cezası 250 bin TL olan keçiyi kaçak avcılar vurarak öldürdü

Tunceli’de nesli tükenme riski olan yaban keçisi vurularak öldürüldü. Kaçak avcılar Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile jandarma ekipleri tarafından aranıyor.

Tunceli’de nesli tükenme riski bulunan keçiyi kaçak avcılar öldürdü. Avcılar 250 bin TL cezası olan olayla ilgili incelemeler Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile jandarma ekipleri tarafından yapılıyor.

Pülümür kırsal Hasangazi Köyü yakınlarındaki Karor Deresi mevkiinde meydana gelen olayda, Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunması Sözleşmesi (BERN) ile Korunan ve Dünya Doğa Koruma Birliği'nce (IUCN) yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki yaban keçisi, kaçak avcılar tarafından tüfekle vuruldu. Yol kenarında hareketsiz şekilde yatan keçiyi gören doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz'ün ihbarıyla olay yerine ekipler sevk edildi. Öldürülmesi halinde 250 bin TL para cezasının olduğu olayla ilgili inceleme başladı. Ekiplerin incelemesinde, dağ keçisinin üzerinde kurşun izlerinin olduğu tespit edildi. Yakın bir zamanda vurulduğu belirlenen olayla ilgili, kaçak avcıların yakalanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şubesi ile jandarma ekiplerince çalışma başlattı. Bölgede bulunan tüm yollardan geçen araçlarda ekipler tarafından arama yapıldığı bilgisi aktarıldı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.