30 yıllık kuyumcudan ‘altın’ tavsiye: Her zaman önemli

30 yıllık kuyumcudan ‘altın’ tavsiye: Her zaman önemli

Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Yatırımcılar, kendilerine yeni yöntemler ararken, kuyumcuların artık kesme altın almayacağı iddia edildi. İddiaları yalanlayan kuyumcu Yaşar Erdem, “Kesme altın her zaman önemli bir yatırımdır” dedi.

Altın fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Tüm yatırımcıların tercih ettiği altın, üst üste kendi rekorlarını kırıyor. Yatırım amaçlı tercih edilen altında çeşitler de oldukça önemli bir yer tutuyor. Son günlerde kuyumcuların artık kesme altın almayacağı iddia edildi. Dolandırılma riskinin fazla olduğu ileri sürülen kesme altın, bazı kuyumcular tarafından geri alınmıyor. Kesme altını bulunan vatandaşlar ise ne yapacağını şaşırdı. Ankara Kuyumcular Çarşısı’nda 30 yıldır kuyumculuk yapan Yaşar Erdem, bu iddiaların doğru olmadığını ve kesme altının hala önemli bir yatırım aracı olduğunu dile getirdi.

cansu.jpg

“KUYUMCU KUYUMCUYU DOLANDIRIYOR”

Yaşar Erdem, dolandırılma riskinin tüm altın çeşitlerinde olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Kesme altınlarda dolandırılma riski var diyorlar. Kesme altının herhangi bir zararı yoktur. Onlar kesilirken, kalıplarda hangi firmaya aitse onun adı yazılıdır. Onların kodu bulunur. Risk tüm altınlarda tabii ki vardır. Ama kesme altın, tasarruf ve küçük yatırımcılar için bir nimettir. Vatandaşlar altın alırken her şeye dikkat etmeli. Altında dolandırılma riski her çeşitte vardır. Bizim meslektaşlarımızdan çok zeki olanlar var. Kuyumcu bile başka kuyumcuyu dolandırıyor. Birbirlerine altın kaplama malzeme satıyorlar. Vatandaşı bile değil, kuyumcu kuyumcuyu dolandırıyor. Kuyumcu bile ona inanıyor. Yani karşıdaki insan dolandıracaksa eğer yine dolandırır. ‘Ben uyanığım’ diye bir şey yok. O her şekilde sizi kandırıyor zaten. Bu nedenle güvenilir yerden, bildiğiniz yerlerden alışveriş yapmak önemlidir. Bu risk her zaman her koşulda vardır zaten. Kesme altın için özel bir risk değil.”

altin.jpg

YATIRIMCILARA ÖNEMLİ TAVSİYE

30 yıllık kuyumculuk tecrübesine dayanarak yatırımcılara tavsiye veren Erdem, “Kesme altında risk var ama sadece kesme altın diyemeyiz buna. Kesme altın mantıklı. Çünkü gramına göre, senin istediğine göre kesilerek veriliyor. Bazı yerlerde kesme altın alınmayacak diye söylemler duyuyorum. Öyle bir şey yok. Ben çok merak ediyorum kim almıyor o altınları diye. Kesme altınlarını satamayan vatandaşlar buraya getirsin, burada herkes alır. Ben, kesme altını yatırımcılara her zaman tavsiye ediyorum. Altın, yatırımcıların kurtuluşudur. En iyi artış gösteren yatırım aracıdır. Özellikle küçük yatırımcılar için kesme altın daha avantajlı. Çünkü gram altın ve çeyrek altında paketler olduğu için fiyat artıyor. Tek fark ise paketli olması. O yüzden kesme altın kuyumcuların da yatırımcıların da hala en önemli tercihleri arasında” açıklamasını yaptı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.