8 yıl sonra bir araya gelmişlerdi: Bakın Özel Erdoğan’a ne teklif etmiş!

8 yıl sonra bir araya gelmişlerdi: Bakın Özel Erdoğan’a ne teklif etmiş!

AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek 8 yılın ardından genel başkanlar düzeyinde görüşen CHP ve AK Parti, ülkede ılımlı siyaseti gündeme getirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne teklif ettiğini açıkladı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde önemli bir zafer elde eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sonuncusu 2016 yılında gerçekleşen önemli bir zirve gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüşen Özel, ikili toplantının ardından dikkat çeken bazı açıklamalar yaptı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı teklifi açıklayan Özgür Özel, o güne dair bakın neler söyledi:

BAKANLIK KURULUP YARDIMCI VERİLMESİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "deprem" üzerine bir bakanlık kurulmasını önerdiğini kamuoyuna duyurdu. Erdoğan ile deprem bakanlığı üzerine konuştukların söyleyen Özel, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erdoğan'a bir deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı olarak konur mu, yoksa doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık bakanlığı mı olur ama bir bakanlık kurmasını önerdim." dedi.

Özel, şöyle devam etti: "Dahasını önerdim, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerden birer bakan yardımcısı talep etmesi durumunda ben partimden bir bakan yardımcısı görevlendireceğimi ve depreme meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundum.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.