88 günlük cuma namazı hasreti bitiyor

88 günlük cuma namazı hasreti bitiyor

Kabine toplantısında alınan son kararlarla 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların da Cuma namazı özlemi yarın bitiyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla bu iki yaş grubu 88 gün sonra Cuma namazını camilere gidip kılabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 9 Haziran'da yapılan Kabine toplantısı sonrası yeni alınan kararlarla ilgili açıklama yapmıştı. Sokağa çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı ile 65 yaş ve üstünün gözü kulağı bu toplantıdan çıkacak sonuçtaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yaş altının velisi ile 65 yaş ve üstünün ise haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceğinin müjdesini verdi. 

ONLARIN DA HASRETİ BİTİYOR
Bu kararla birlikte hem 18 yaş altı hem de 65 yaş ve üzeri ibadetlerini camilerde gerçekleştirmeye başladı. Yasağın kalkmasıyla bu iki yaş grubu 88 gün sonra Cuma namazını camilere gidip kılabilecek. Bu karara çok sevinen 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

SOYAL MESAFE GÖZETİLMEYE DEVAM EDECEK
11 Haziran Cuma günü itibari ile Cuma namazı kaymakamlıklarca tespit edilen Cami avlularında ve açık alanlarda eda edilmeye devam edecek. Cuma namazlarında sosyal mesafe gözetilecek.  Cuma namazlarında ilk saftan başlamak üzere oturmaya başlanacak ve son saf dolana kadar bu sıra takip edilecektir. Namaz bitiminde ise en son saftan başlamak üzere sırasıyla cemaatin namaz kılınan alandan ayrılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu düzenin sağlanması için Vali/Kaymakamlarca il/ilçe müftülerinin önerileri doğrultusunda namaz kılınabilecek her cami ve açık alan için en az beş kişiden müteşekkil "Cuma Heyeti" oluşturulacak ve kolluk personeli görevlendirilecek.

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.