89 kişinin vefat ettiği AVM ve 3 blok yıkılıyor

89 kişinin vefat ettiği AVM ve 3 blok yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, Diyarbakır’da Galeria Sitesi kısmen yıkılmıştı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından Galeria Sitesi’nin yıkımına karar verildi. Yıkım esnasında sitenin içinde 4 kedi fark edildi.

Diyarbakır'da Galeria Sitesi’nde yıkım yapılırken fark edilen 4 kedi için sürdürülen çalışmalarda bir kedi kurtarıldı. Arama kurtarma gönüllüsü, 'Zena' isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkardı. Zena, kontrolleri yapılmak üzere Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’ne götürüldü. İçeride kalan 3 kedinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

'3 KEDİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Veysel Kızılay, "Bugün hepinizin şahit olduğu bir can kurtarma operasyonunda binamızda bulunan 4 kedimizden birini almış bulunmaktayız. Diğer 3 kedi için de çalışmamız devletimizin bütün imkanlarıyla devam etmektedir. AFAD ekiplerimiz 4’üncü katta bulunan bu kedimizi sağ olarak aldı. Veterinere gösterdikten sonra sahibine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.