9+7'de yankı uyandıran pozisyon: VAR ne kadar "Var"?

9+7'de yankı uyandıran pozisyon: VAR ne kadar "Var"?

Samsunspor, Süper Lig’in 33. haftasında Adanaspor ile sahasında 1-1berabere kalırken, karşılaşmanın 90+7'nci dakikasında öyle bir pozisyon yaşandı ki, Video Yardımcı Hakem (VAR) devreye girmedi ve Samsunlular deliye döndü. İşte, o pozisyon…

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Karadeniz temsilcisi Samsunspor, Akdeniz ekibi Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele, 41’de Mendoza ve 90+2’de Dimata’nın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.

Bu maç sonucuyla birlikte ev sahibi Samsunspor, 39 puanla 12. sırada yer alırken, konuk ekip Adana Demirspor, 41 puanla 11. sırada haftayı kapattı.

murat-erdogan.jpg

KARŞILAŞMANIN HAKEMLERİ

Küme potasıyla farkı açmak isteyen iki takımın kritik mücadelesini Murat Erdoğan yönetti. Yardımcılarını Ergin Gözütok ve Özcan Sultanoğlu yaparken, VAR koltuğunda Koray Gençerler, AVAR koltuğunda ise Ali Şansalan oturdu.

haberrr.jpg

SAMSUN RESMEN TEK KALE!

Samsunspor, mücadeleye hırslı ve istekli başlayan taraftı. Öyle ki, karşılaşmaya genel olarak bakıldığında 2. yarı daha tempolu bir oyun sergileyen Kırmızı-beyazlılar, Adana Demirspor kalesine toplam 18 şut gönderdi ve bunların 6’sı kaleyi buldu, 9’u isabet etmedi. Bununla birlikte ev sahibi takımın 3 topu da direkten döndü. 1,59 ile gol beklentisi en yüksek takım Samsunspor olurken, konuk ekip Adana Demirspor’un gol beklentisi oranı ise 0,35’ti.

SAMSUNLULAR SAÇ BAŞ YOLDU

Öte yandan, mücadelenin 90+7'nci dakikasında öyle bir pozisyon yaşandı ki, yalnızca Samsunsporlu futbolcuları değil, taraflı tarafsız herkesi çılgına döndürdü.

Youssef Ait Bennasser’in orta alandan rakip kalenin ceza sahası içine doğru havalandırdığı topa Landry Nany Dimata, koşusunu yaptı ve Adana Demirsporlu oyuncu Pape Abou Cisse’nin itmesine maruz kalarak kendini yerde buldu. Kırmızılı-beyazlılar, yaşanan pozisyonda penaltı bekledi ve hakemin devam kararı ise tepkiyle karşılandı.

bein-sport.jpg

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Eski adıyla Twitter olarak bilinen "X" adlı sosyal medyada tartışmalı pozisyon gündem oldu. Birçok kişi hakemin, pozisyon için oralı olmaması ve VAR’ın devreye girmemesi konusunda yakınırken, yayıncı kuruluşta spor yorumculuğu yapan eski hakemler Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban pozisyonun penaltı olduğunu söylediler. Bahattin Duran ise “Bu müdahale penaltı için yeterli değil” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.