ABD’nin en büyük bankasından Merkez Bankası yorumu: Olumlu karşılıyoruz

ABD’nin en büyük bankasından Merkez Bankası yorumu: Olumlu karşılıyoruz

JP Morgan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan'ın atanmasını değerlendirdi. Dev banka, kararın Türk Lirası için olumlu bir etki yapacağı yorumunu yaptı.

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yerine Fatih Karahan'ın atanmasını değerlendirdi.

JP Morgan'a göre başkan ve iki yardımcısının, Para Politikası Kurulu kararlarını enflasyona daha fazla odaklanarak yönlendireceği öngörüsünde bulunuldu.

Banka, ani liderlik değişikliklerinin yatırımcılar için rahatsızlık yaratabileceğini belirtse de, yeni TCMB başkanının dezenflasyon ve Türk lirası için olumlu bir etki yapacağını düşünüyor.

1-005.jpg

ŞAHİN DURUŞ BEKLENİYOR

JP Morgan, para politikasının gelecekte enflasyon görünümüne daha duyarlı olabileceğini belirterek, "Daha sıkı makro ihtiyati tedbirlerle birlikte daha uzun süre yüksek faiz oranlarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

JP Morgan Başkan Fatih Karahan'ın enflasyonla mücadele için para ve maliye politikaları arasında daha fazla koordinasyon sağlama potansiyeline işaret etti.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, yeni Başkan Fatih Karahan'ın kendi destekleriyle atanmış olduğunu belirtmesine dikkat çekti.

Önümüzdeki TCMB Enflasyon Raporu Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda Başkan Karahan'ın şahin bir yönlendirme yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.