Adayların dikkatine: İşte Çukurova Üniversitesi'nin en iyi 5 bölümü

Adayların dikkatine: İşte Çukurova Üniversitesi'nin en iyi 5 bölümü

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan 2023 Yükseköğretime giriş sınavlarının ardından adayları üniversite telaşı aldı. İşte Türkiye’nin başarılı üniversitelerinden Çukurova Üniversitesi’nin en iyi 5 bölümü:

17-18 Haziran tarihlerinde yapılan 2023 Yükseköğretime giriş sınavlarının ardından sınav sonucunun açıklanmasını bekleyen adaylar, üniversiteler ve bölümleri hakkında araştırma yapmaya başladı. Türkiye'nin en başarılı üniversiteleri ile illerdeki üniversitelerin başarılı bölümleri merak ediliyor. Çukurova Üniversitesi de adayların yerleşmek istediği üniversitelerden birisi. Çukurova Üniversitesi’nin puanı en yüksek bölümlerini derledik. İşte Çukurova Üniversitesi’nin en iyi 5 bölümü:

Çukurova Üniversitesi'nin yukarıdan görünümü

TÜRKİYE'DE 23. SIRADA

1973 yılında kurulan üniversite Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında 20 bin dekar arazi üzerine kurulmuştur. Balcalı kampüsü eşsiz manzaralıyla kendine hayran bırakan bir alandır. Adana’nın merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer akan kampüs son derece gelişmiş ve öğrencilere güzel imkânlar sağlayan bir üniversitedir.

Türkiye’de 23’üncü sırada yer alan Çukurova Üniversitesi doğal kaynak zenginliğini ve bölgesel insan araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerine yansıtarak dünya çapında tanınan, öncü bir üniversite olmayı hedefliyor. Üniversite bünyesinde, 19 Fakülte, 2 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 Enstitü ve 38 Araştırma ve Uygulama Merkezi yer almaktadır.

Çukurova Üniversitesi’nde 2 bin 297 Akademik Personel eğitim ve öğretiminde görev almaktadır. Üniversite 11 bin 778 ön lisans, 30 bin 941 lisans ve 5 bin 454’ü lisansüstü olmak üzere toplam 48 bin 173 kayıtlı öğrencinin eğitiminde rol oynamaktadır.

Çukurova Üniversitesi

SOSYAL HAYAT İMKÂNLARI

Kampüs alanında öğrencilerin istedikleri zaman kullanabilecekleri, sosyal tesisler, lojmanlar, konuk evleri, her türlü sporun yapılabildiği salonlar ve sahalar, anaokulu, market, öğrenciler ile çalışanlara öğle yemeği sunulan kafeteryalar, kafeler, büfeler ve kantinler, sağlıklı yaşam merkezi, banka şubeleri, posta ve telefon hizmeti veren birimler, modern makinelerle donatılmış bir basımevi ve merkezi kütüphane bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler ihtiyaçlarına anında ulaşıp, karşılayabilme imkanına sahiptir.

Eğitimde önemli bir yere sahip olan Çukurova Üniversitesi’nin Merkezi Kütüphanesi, 12 bin metrekare kapalı alanda yer almaktadır. Kütüphane 800 okuyucu kapasitesine sahiptir. Türkiye’deki 12 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezinden birisidir.

Üniversite, öğrencilerine istekleri doğrultusunda eğitim-öğretim dönemi süresince ders alabilecekleri kurslar veriyor. Kurslarda yeni arkadaşlıklar edinebilir, sosyalleşebilirsiniz. Üniversite’de bulunan kurslar şu şekilde; Türk Sanat Müziği, Halk Müziği, Bağlama, Halk Bilimi, Üflemeli Çalgılar, Tambur, Ud, Kanun, Halk Oyunları, Piyano, Şan, Resim, Süsleme Sanatları, Sanat Tarihi, Pop Gitar, Klasik Gitar, Deri El Sanatları, Fotoğraf, Tiyatro ve Sinema.

KYK yurdu

YURT İMKÂNI

Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kampüs içinde ve Adana şehir merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar bulunmaktadır. Bu yurtlar toplamda 3 bin 810 kız öğrenci, 2 bin 648 erkek öğrenci kapasitesine sahiptir. Bunların yanı sıra Ceyhan ilçesindeki bulunan öğrenciler için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 171 kız öğrenci, 330 erkek öğrenci kapasiteli yurt bulunmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde ve kampüs yakınların da özel yurt ve ev imkânları da vardır. Ayrıca sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler için Üniversite’ye gelen konukların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 12 odalı ve 24 yatak kapasitesinden oluşan Sosyal Tesisler, konukevi yer almaktadır.

PSİKOLOJİK DESTEK

Medikososyal Merkezi’nde öğrencilerin ile üniversite çalışanlarının beden ve ruh sağlıklarının korunması adına hizmet verilmektedir. Merkezde; psikolojik danışma ve rehberlik, sağlık, sosyal hizmetler, aile hekimliği, diş ve diş eti hastalıkları dallarında uzman hekimler hizmet vermektedir. Öğrencilerin üniversiteye uyum, kişilik, aile, arkadaşlık ve eğitimle ilgili sorunlarına çözümler üretmek için Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminde hizmet verilmektedir.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FAKÜLTELERİ;

Ziraat Fakültesi

Tıp Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Su Ürünleri Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

İletişim Fakültesi

Hukuk Fakültesi

Ceyhan Mühendislik Fakültesi

Eczacılık Fakültesi

Kozan İşletme Fakültesi

Ceyhan Veteriner Fakültesi

Mimarlık Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Enstitüler;

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar / Konservatuvar;

Yabancı Diller Yüksekokulu

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Devlet Konservatuvarı

Meslek Yüksekokulları;

Ceyhan Meslek Yüksekokulu

Adana Meslek Yüksekokulu

Kozan Meslek Yüksekokulu

Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Karaisalı Meslek Yüksekokulu

Yumurtalık Meslek Yüksekokulu

Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Pozantı Meslek Yüksekokulu

İmamoglu Meslek Yüksekokulu

Tufanbeyli Meslek Yüksekokulu

Aladağ Meslek Yüksekokulu

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NİN EN İYİ 5 BÖLÜMÜ

İstediğiniz bölümde en iyi eğitimi almak için en önemli noktalardan biri de doğru üniversite seçimi. Bünyesinde bulundurduğu bölümlerde en iyi eğitimi veren ve bunun için sürekli kendini geliştiren Çukurova Üniversitesi’nin en iyi 5 bölümünü sizler için bir araya getirdik.

1.Tıp

Puan Türü: Sayısal

Yıl: 2023

Taban Puanı: 511,46

Başarı Sırası: 10.763

2.Diş Hekimliği

Puan Türü: Sayısal

Yıl: 2023

Taban Puanı: 482,1

Başarı Sırası: 30.100

3.Tıp (KKTC Uyruklu)

Puan Türü: Sayısal

Yıl: 2023

Taban Puanı: 477,77

Başarı Sırası: 33.495

4.Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Puan Türü: Sayısal

Yıl: 2023

Taban Puanı: 465,88

Başarı Sırası: 43.123

5.Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) (KKTC Uyruklu)

Puan Türü: Sayısal

Yıl: 2023

Taban Puanı: 463,8

Başarı Sırası: 44.818

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum