Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü 49 üst düzey yargı mensubunu fişlemiş!

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü 49 üst düzey yargı mensubunu fişlemiş!

Adnan Oktarcılar olarak bilinen suç örgütünün yargıdaki en az 49 hakim ve savcıyı fişlediği ortaya çıktı. Oktar grubunun gücünü hukuk içindeki manipülasyonlardan aldığı biliniyor.

İstanbul'da 2018 yılında gerçekleştirilen Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü operasyonu sonrasında başlayan yargı sürecinde, örgüt üyelerinin aralarında eski bakan, bakan yardımcısı ve yüksek yargı mensuplarının da bulunduğu 49 kişiyi fişlediği ortaya çıktı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan raporda, örgütün asıl gücünü hukuk alanındaki faaliyetlerden aldığı vurgulandı.

2-003.jpg

KASITLI MANİPÜLASYON

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezaların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onanması istendi. Operasyon sonrasında ele geçirilen binlerce sayfalık örgütsel dokümanlar da incelenerek, özellikle yüksek yargı üyelerini hedef alan fişleme faaliyetleri belirlendi.

Raporda, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin eski Adalet Bakanı, Adalet Bakan Yardımcısı, Yargıtay Daire başkanları, Yargıtay Daire üyeleri, istinaf mahkemesi başkanları, istinaf mahkemesi üyeleri, aktif görevdeki hakimler, savcılar ve bir eski başsavcı gibi önemli isimleri fişlediği ortaya çıktı. Bu fişleme faaliyetlerinin örgütün hukuk alanındaki etkinliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.