Ahmet Nazif Zorlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Ahmet Nazif Zorlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Ahmet Nazif Zorlu, Şişli'de bulunan Zorlu Holding'in binasına düzenlenen saldırı sonucu merak konusu oldu. Peki, Ahmet Nazif Zorlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte, merak edilenler...

Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu cadde üzerindeki bir holding binasının camları kırıldı. Binanın içinde kimsenin olmaması ise olası bir dehşeti önledi.

Çevredekileri ihbarı üzerine olay yerine emniyet ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede uzun süre çalışma yaptı.

Öte yandan, düzenlenen saldırıyla birlikte Ahmet Nazif Zorlu'nun hayatı merak konusu oldu. Peki, Ahmet Nazif Zorlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte, merak edilen soruların yanıtı...

ahmet-nazif-zorlu kimdir.jpg

AHMET NAZİF ZORLU KİMDİR?

Ahmet Nazif Zorlu, 1944 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. İş hayatına erken yaşlarda tekstil sektöründe adım atan Zorlu, kısa sürede sektörde kendini kanıtladı. 1976 yılında ilk şirketi olan Korteks'i kurarak ticaret hayatına giriş yaptı ve bu adımıyla Zorlu Holding'in temellerini atmış oldu.

Zorlu'nun girişimcilik ruhu ve vizyonu, 1990 yılında Zorlu Holding'i kurmasıyla daha da belirginleşti. 1994 yılında, Vestel markasını bünyesine katarak beyaz eşya ve elektronik sektörüne adım attı ve Zorlu Holding'in faaliyet alanını genişletti. Tekstil sektöründen beyaz eşya, elektronik, gayrimenkul, enerji, metalürji ve savunma gibi birçok alanda faaliyet gösteren şirketler zincirini oluşturdu.

Zorlu, sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif rol almaktadır. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) üyesi olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra, Denizlililer Birliği Eğitim ve Kültür Vakfı (DENBİR), Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) gibi yerel kuruluşlarda da önemli pozisyonlarda yer almaktadır.

Zorlu'nun uluslararası alandaki etkinlikleri de takdire şayandır. İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı 2007 yılında İspanya Kralı I. Juan Carlos tarafından "İspanya Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" ile ödüllendirilmiştir.

Ayrıca, Mehmet Zorlu Eğitim, Sağlık, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı kurarak eğitim alanında önemli bir misyon üstlenmiş ve birçok öğrenciye burs imkanı sunmuştur.

Ahmet Nazif Zorlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.