Airfryer'lara dikkat! Neredeyse can alıyordu...

Airfryer'lara dikkat! Neredeyse can alıyordu...

Son dönemlerde özellikle Türkiye'de kullanımı yaygınlaşan airfry'larla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İskoçya'da bir mutfakta airfry düdüklü tencere gibi patladı. İşte detaylar...

İskoçya'da yaşayan Margaret Fleming, son zamanların popüler ev aletlerinden biri olan airfryer ile börek yapmaya çalışırken büyük bir tehlike atlattı. Cuma gecesi evinde televizyon izlerken sakin bir şekilde yemek yemek ve kek yapmak isteyen Fleming'in planları, airfryer cihazının patlamasıyla altüst oldu.

Yaşlı kadın, börek yapmak için hazırladığı airfryer'ı çalıştırdıktan birkaç dakika sonra şiddetli bir patlama duydu. Mutfakta yaşanan kargaşayı görünce büyük bir şok geçirdi. Cihazın alev alıp eridiğini fark eden Fleming, hemen itfaiyeye haber verdi. Olayı yerel medyaya anlatan Fleming, "Televizyon izlerken biraz acıktım ve böreği ısıtmak için airfryera koydum. Birkaç dakika sonra alarm çalmaya başladı ve bütün elektrikler kesildi" dedi. İtfaiyenin hızla gelip müdahale etmesiyle yangın kontrol altına alındı.

Fleming, bu tür cihazların riskli olabileceğine dikkat çekerken uzmanların evinde incelemeler yapmasını talep etti. Olayın ardından airfryer'ın neden patladığı ve benzer durumların önüne nasıl geçilebileceği konusunda soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.