AK Parti İzmir’de kadın adaylarla damga vurdu

AK Parti İzmir’de kadın adaylarla damga vurdu

31 Mart seçimlerine günler kala seçim ve aday hazırlıklarını hızlandıran AK Parti, İzmir’de ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. AK Parti’nin ilçe adayları arasında kadınlara verilen önem ön plana çıktı.

İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantı ile 39 ilçenin adaylarını kamuoyuna tanıtan AK Parti, geçtiğimiz günlerde de Ankara ilçelerinin adaylarını kamuoyuna tanıtmıştı. İstanbul ve Ankara’nın ilçe adaylarının belli olmasıyla gözler İzmir’e çevrilmişti. Seçim hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden AK Parti’de seçim beyannamesinin ilan edileceği 30 Ocak öncesi İzmir’deki ilçe adaylarını kamuoyuna tanıttı.

erdogan-2.jpg

İzmir adaylarını açıklayan AK Parti’de kadın adaylar ön plana çıktı. Parti teşkilatlarında ve milletvekili sayısında kadınlara ayrı bir önem gösteren AK Parti, 31 Mart 2024 seçimleri için İzmir’de dört adet kadın belediye başkan adayı belirledi.

erdogan-3.jpg

AK PARTİ O İLÇELERDE KADIN ADAY ÇIKARDI

AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Yerel ve Mahalli İdareler Yerel Seçimine az bir süre kala İzmir ilçelerindeki belediye başkan adaylarını tanıttı. İzmir’deki 30 ilçenin adaylarını kamuoyuna açıklayan AK Parti’de kadın adaylar damga vurdu. Gerek parti teşkilatlarında gerekse de milletvekili dağılımında kadınlara ayrı bir önem veren AK Parti, 31 Mart seçimleri için İzmir’den dört kadın başkan adayını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi için Hamza Dağ’ı aday gösteren AK Parti; ilçelerden Güzelbahçe, Dikili, Kiraz ve Konak’ta kadın aday gösterdi. Şu anda Kiraz Belediye Başkanlığı yapan Saliha Özçınar Kutlu, bir kez daha aday olmuş oldu.

İŞTE AK PARTİ'NİN İZMİR'DEKİ KADIN ADAYLARI

Güzelbahçe Belediyesi Başkan Adayı - Gümüş Saime Bucaklıoğlu

Dikili Belediyesi Başkan Adayı - Sema Akıncı

Kiraz Belediye Başkan Adayı - Saliha Özçınar Kutlu

Konak Belediye Başkan Adayı - Ceyda Bölünmez Çankırı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.