'Ali Koç, 2 Nisan'da istifa edecek!' Salı günü olağanüstü kongre beklentisi

'Ali Koç, 2 Nisan'da istifa edecek!' Salı günü olağanüstü kongre beklentisi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “ligden çekilme”nin masaya yatırılacağı olağanüstü genel kurula 6-7 bin kişi gelmesi durumunda istifa edeceği iddia edildi. İşte detaylar…

2 Nisan'da Fenerbahçe "ligden çekilme" ana fikri ile yola çıkacak... Olağanüstü genel kurul yapacak.

Başkan Ali Koç'un açıklamasına göre şu anda aidatını ödeyen 40 bin genel kurul üyesi var. Herhangi bir karar verilmesi ya da kongrenin yapılabilmesi için 20 binin üzerinde bir katılımın olması gerekiyor.

Fenerbahçe tarihinde hiç bir kongre ilk seferde salt çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Buna 10-15-20 bin civarında üyesi olan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da dahil.

17.00’DE TOPLANILMAYA BAŞLANACAK

Ali Koç başkan seçmek için sandık başına gitmeyen camianın yarısından fazlasının salı günü iş çıkış saati olan 17:00'de Saracoğlu'nda toplanmasını bekliyor.

Kendisi son seçimde 28 bin üyeden sadece 7 binin sandığa gidip 6 binin verdiği oyla seçilmişti. Yani o kongreye her 4 üyeden sadece 1 kişi katılmıştı.

10 BİN KİŞİLİK BİR KATILIM BİLE ÇOK CİDDİ BAŞARI OLUR

Fenerbahçe'nin kongre üyesi yapısına bakıldığında İstanbul'da ikamet eden üyesi sayısı 20 bin civarında, Türkiye geneline yayılan üye sayısı 15 bin, yurt dışında olan üye sayısı ise 5 bin civarında.

Genel kurulları izleyenlerin tahmini saat 17:00'de 20 binin üzerinde bir rakamın bulunması imkansız. 10 bin kişilik bir katılım bile çok ciddi başarı olur.

Asıl iddia ise olağan üstü genel kurul için büyük beklenti olan 6-7 bin kişi gibi bir üyenin stada gelmesi durumunda Ali Koç'un istifa edeceği.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.