Ali Koç'a teklif: 'Gelin, bizim ligde oynayın'

Ali Koç'a teklif: 'Gelin, bizim ligde oynayın'

Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilme düşüncesine ilişkin, sürpriz bir teklif geldi. "iki devlet, tek millet desturu" ile yola çıkan Azeriler, Ali Koç'a 'Gelin, bizim ligde oynayın' dedi. İşte, ayrıntılar...

Fenerbahçe'nin Süper Lig'den ayrılıp Avrupa'nın 5 büyük liginden birisinde oynayabileceğine inanan ciddi bir zümre oluştu. Bu zümreye göre Ali Koç, yarın bir takım alırsa ertesi gün La Liga'da, Lig-1'de ya da Premier Lig ile Bundesliga'da oynayabileceğine inanan bir grup var.

AZERİLER'DEN ÇAĞRI VAR

Fenerbahçe'ye çağrı ise Azerbaycan'dan geldi. "İki devlet, tek millet desturu" ile yola çıkan Azeri futbol severler bir öneri ortaya attı.

TÜRK ŞAMPİYONLAR LİGİ

Fenerbahçe'nin önderliğinde Türki Cumhuriyetleri'nin takımlarından oluşan bir lig kurulmasını talep ettiler. Bu lige Avrupa Kupaları'nda oynayan Kazakistan'dan, Kırgızistan'a, Asya'da oynayan Özbekistan'dan Tacikistan'a kadar tüm Türki cumhuriyetlerden ilgi olacağını savundular. Adına da Türki Cumhuriyetler Ligi ya da Türk Şampiyonlar Ligi önerisi bile geldi.

İDDİA ÇOK AMA İCRAAT YOK

Avrupa Süper Ligi, Balkan Ligi, eski Osmanlı Ligi, Akdeniz Ligi gibi pek çok isimlerle liglerin kurulacağına dair iddialar ortaya atıldı. Bu lig iddialarına Türki Cumhuriyetler Ligi de eklendi. Ancak hiç bir zaman hayata geçmedi. Resmi olarak da hiç bir zaman adım atılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.