Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Ali Sinan Tunaoğlu nereli ve kaç yaşındadır?

Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Ali Sinan Tunaoğlu nereli ve kaç yaşındadır?

Ali Sinan Tunaoğlu’nun hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Ali Sinan Tunaoğlu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ali Sinan Tunaoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? Ali Sinan Tunaoğlu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ali Sinan Tunaoğlu’nun biyografisini haberimizde derledik...

Ali Sinan Tunaoğlu Kimdir?

Ali Sinan Tunaçoğlu, 1955 yılında doğdu. Eğitimine Ankara Fen Lisesi'nde başladı ve ardından 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı bölümde 1979 yılında tamamladı.

Kariyerine ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başladı ve 1978 ile 1986 yılları arasında bu görevi sürdürdü. 1981 yılında Mikrotek adında kendi şirketini kurdu. Mikrotek, endüstriyel elektronik cihazlarının üretimiyle ilgilenirken, son iki yıl içinde küçük kapasiteli elektronik telefon santralları da üretti.

1986 yılında Karel'de kurucu ortak olarak çalışmaya başladı. Bugün hala Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Tunaçoğlu'nun kariyeri, elektronik mühendisliği alanında uzun ve başarılı bir geçmişi yansıtmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.