Almanya Büyükelçiliği: 100. yıl kutlamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz

Almanya Büyükelçiliği: 100. yıl kutlamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz

Alman Büyükelçi Jürgen Schulz Cumhuriyetin 100. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, “100. yıl kutlamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açıklamada iki ülke arasındaki diplomasi tarihinin köklerine vurgu yapıldı ve “100. yıl kutlamalarını sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

basliksiz-1-005.png

İŞÇİ GÖÇLERİ VURGUSU

Kutlama mesajının tamamı şöyle:

“Tebrikler Türkiye!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünü kutlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Türkiye ile Almanya arasında 1924 yılında bir dostluk antlaşması imzalandı. Bununla birlikte, 1960'lı yıllardan itibaren Türkiye'den Almanya'ya çalışmak için gelen birçok insan sayesinde ilişkiler benzersiz bir ivme kazandı”

basliksiz-2-004.png

BİRLİKTE ÇALIŞALIM

“Bugün Almanya'da yaşayan 3 milyondan fazla Türk kökenli insan var ve bu bizi kalıcı olarak birbirimize bağlıyor. Ancak ilişkilerimizi aynı zamanda siyaset, ekonomi, bilim, eğitim, spor ve kültür alanlarındaki yakın işbirliğimiz de şekillendiriyor.

Bu bağları gelecekte de korumak ve daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. Ülkelerimiz arasında demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayalı yakın ortaklığı daha da geliştirmek için birlikte çalışalım!

Kuruluşunun 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne ve yurttaşlarına sadece mutluluk ve refah değil, her şeyden önce barış, özgürlük ve güven içinde olmalarını diliyorum.

Büyükelçi Jürgen Schulz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.