Altında kritik hafta başladı

Altında kritik hafta başladı

Çeyrek altındaki tarihi zirvenin ardından büyük düşüşler vatandaşlar tarafından merak edilirken, ABD’deki Çarşamba ve Cuma günlerinde yapılacak olan açıklamalar ve görüşmeler beklenmeye başlandı.

Altın fiyatları, son iki hafta içinde zirveden yaklaşık yüzde 4 gerileyerek düşüş trendini sürdürüyor. Küresel piyasalarda ABD dolarının güçlenmesi ve Orta Doğu'daki tansiyonun düşmesi, ons altın fiyatlarındaki ivmeyi zayıflattı. 29 Nisan Pazartesi günü serbest piyasada gram altın fiyatı 2.335 TL seviyesinden işlem görüyor. Kapalıçarşı'da ise gram altın 2.467-2.512 TL aralığında alıcı buluyor.

600 LİRAYA YAKIN DÜŞTÜ

Çeyrek altın fiyatı ise 4.030-4.080 TL aralığında seyrediyor. İki hafta önce 4.608 TL ile zirve yapan çeyrek altındaki düşüş oranı yüzde 12 seviyesinde. Yarım altın 8.220 TL, tam altın ise 16.247 TL'den satılıyor.

Ons altın fiyatları ise 12 Nisan'da 2.431 dolar ile zirve yapmış, ardından gerilemeye geçmiş ve 2.292 dolara kadar düşmüştü. Geçen hafta boyunca ise yatay bir seyir izleyen ons altın fiyatları, yeni haftaya 2.330 dolar seviyesinden başladı. 22 günlük ortalama 2.349 dolar ve 5 günlük ortalama 2.341 dolar seviyesinin altında kalan ons altının kısa ve orta vadeli görünümü zayıf.

altin.jpg

HAFTA İÇİ HAREKETLİ GEÇECEK

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre ekonomistler, ons altının 2.372 dolar seviyesini aşmadan güven vermeyeceğini, ancak mevcut seviyelerden düşüş yönlü pozisyon açmanın da riskli olduğunu belirtiyor. FED'in faiz kararı ve Başkan Powell'ın mesajları, ons altın fiyatlarını etkileyecek diğer önemli faktörler arasında. Uzmanlar, ons altındaki geri çekilmelerin orta ve uzun vadede alım fırsatı olabileceğini de vurguluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.