Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden soğuk asfalt yanıtı: En çok kullanılan yollar öncelikli

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden soğuk asfalt yanıtı: En çok kullanılan yollar öncelikli

Kahramankazan'ın 35 köyünü merkeze bağlayan Kaplu Deresi Yolu, dökülen soğuk asfalt nedeniyle köstebek yuvasına dönmüştü. Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz konuya açıklık getiren ABB yetkilileri, “Onarımda öncelik en sık kullanılan yollarda” dedi.

Kahramankazan’a bağlı 35 köyün kullandığı Kaplu Deresi Yolu'na yıllardır sıcak asfalt dökülmemesi üzerine yaptığımız habere ABB yetkililerinden yanıt geldi. Peçenek Mahallesi Muhtarı İbrahim Karabacak’ın şikâyeti üzerine açıklamalarda bulunana ABB Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü, şikâyetlerden haberdar olduklarını fakat önceliğin sık kullanılan ve acil ihtiyaca yönelik yollar olduğunu belirtti.

pecenek-mah-muhtari-ibrahim-karbacak-1-arabaslik.jpg

PARA TOPLAYIP KENDİMİZ YAPTIRACAĞIZ

Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü’nün bilgilendirmesini ilettiğimiz Peçenek Mahallesi Muhtarı İbrahim Karabacak, “Daha önce kendimiz de ulaştık fakat bize olumlu yönde dönmediler. Yollarımızın yapılmasını istediğimizde gelip soğuk asfalt döktüler. Bu yol bize şehir merkezine ulaşmada 50 kilometre alternatif yol tasarrufu sağlıyor. Eriyen asfalt araçları mahvetti. Bugün yapacağız yarın yapacağız diyorlar, sürekli oyalanıyoruz. Kahramankazan Belediyesi’ne başvurduğumuzda Kaplu Deresi Yolu’nun ABB’nin sorumluluğunda olduğunu söylediler. Yetkili belediyeden sorumluluklarını yerine getirmelerini bir kez daha talep ediyoruz. En son çözüm olarak yolumuzu para toplayıp kendimiz yaptıracağız. Basın mensuplarını da çağırıp tarihte görülmemiş bu olayı tüm medyaya vereceğiz” şeklinde konuştu.

2-arabaslik.jpg

KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ YARDIM ETTİ AMA

“15 kilometrelik yolun 6 kilometrelik kısmı Güzelyurt ve Yuva Köyü sakinlerinin Kahramankazan Belediyesi'ne başvurması ile Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz tarafından yapıldı” diyen Karabacak, “Vatandaşların büyük tepkisine neden olan yol ile ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin defalarca söz vermesine rağmen gerekli adımlar atılmadı. Biz oyalanmak değil sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. ABB yetkilileri gelip misafirimiz olsunlar, sorunlarımı karşılıklı çözelim. Bizim sesimiz olan ve konuyla ilgilenen Gazete İlksayfa ailesine teşekkür ederim” diyerek cümlelerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.