Ankara Gölbaşı’na yeni eğitim yuvası: Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi yapılacak

Ankara Gölbaşı’na yeni eğitim yuvası: Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi yapılacak

Ankara Gölbaşı’na yeni eğitim yuvası kazandırılacak. Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi adıyla yapılacak okul için ihale süreci başladı.

Gölbaşı’nda özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü bilim ve sanat merkezlerine yenisi eklenecek. Şafak Mahallesi’nde yapılması planlanan bilim ve sanat merkezinin yapımı 400 gün sürecek.

2-001.jpg

Ankara Gölbaşı’nda İş insanı Cemil Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl bağışladığı araziye Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi yapılacak. Gölbaşı Şafak Mahallesi’nde Cemil Yıldırım Ortaokulu’nun yanında yapılması planlanan bilim ve sanat merkezinde sosyal bilimler, fen bilimleri ve görsel sanatlar atölyeleri ile bilişim alanlarındaki atölyeleri özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkındalığını ve etkin şekilde kullanmasını sağlayacak.

3-001.jpg

HEM DENEYSEL HEM BİREYSEL ATÖLYELER

Gölbaşı Şafak Mahallesi’nde İş insanı Cemil Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl bağışladığı arazi üzerine Ankara Valiliği tarafından Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi yapılmasına karar verildi. Cemil Yıldırım Ortaokulu’nun yanına yapılacak Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi temel oturum alanı bin 487 metrekare olup bodrum, zemin ve birinci katlar bulunacak. Cemil Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi’nin bodrum katında çok amaçlı salon ve uzaktan eğitim stüdyoları yer alacak. Hemen hemen her alan için hem deneysel hem de bireysel etkinlik atölyelerinin olacağı merkezin zemin katında ise robotik, felsefe ve tarih atölyelerinden 1 adet, müzik ve görsel sanatlar atölyesinden 4 adet ve çok amaçlı derslikten 2 adet olacak. Aynı özelliklere sahip olup ayrıca teorik çalışma atölyelerinin eklendiği birinci katta ise 2 adet bilişim atölyesi, 3 adet matematik, biyoloji, kimya ve fizik atölyesi, 2 adet yabancı dil atölyesi, bir adet sosyal bilimler ve coğrafya atölyesinin yanı sıra okuma salonu yer alacak.

5.jpg

400 GÜN SÜRECEK

Ankara Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından çıkılan ihale için “Ankara İli Gölbaşı Cemil Yıldırım Bilim Sanat Merkezi Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadeleri kullanıldı. İhaleye teklif verme süreci 18 Ekim’e kadar devam edecek. İhale sürecinin ardından sözleşme imzalanmasıyla 10 gün içinde yapılacak yer teslimi sonrası başlayacak yapım işi yaklaşık 400 gün sürecek.

41-001.jpg

BİLİM SANAT MERKEZLERİ 81 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Bilim ve sanat merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren okullardır. Okul eğitimine yönelik destekleyici eğitim sağlar. Her yıl düzenlenen sınavlarla öğrenci alımı yapar. Özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve etkin şekilde kullanmasına yardımcı olur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yaptığı açıklamalarda 2022 yıl sonu itibariyle Türkiye’de 81 ilde 379 bilim ve sanat merkezi olup 2023 yılında 922 ilçenin tamamına yayılacağı açıklanmıştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.