Ankara için ilk anket: Turgut Altınok mu, Mansur Yavaş mı?

Ankara için ilk anket: Turgut Altınok mu, Mansur Yavaş mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk anket sonucu açıklandı. ASAL Araştırma tarafından gerçekleştirilen anketin sonucu dikkat çekti. İşte Turgut Altınok mu? Mansur Yavaş mı sorusuna verilen yanıt...

Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. Mahalli idareler seçimi öncesinde partilerin adayları netleşme başladı. AK Parti Turgut Altınok'u, CHP Mansur Yavaş'ı, İYİ Parti Cengiz Topel'i aday olarak açıkladı.

Yaklaşık 2 aylık bir sürenin kaldığı seçimler için ilk anket yapıldı. ASAL Araştırma'nın Ankara Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirdiği anketten dikkat çeken bir sonuç çıktı. Turgut Altınok ile Mansur Yavaş arasında geçmesi beklenen yarışın rekabeti anketlere de yansıdı.

secmi.jpg

İLK ANKETTEN ÇIKAN SONUÇ

19 - 22 Ocak tarihlerinde 2 bin kişiyle gerçekleştirilen ankette katılımcılara "Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılan vatandaşların yüzde 38,7'si Mansur Yavaş'a oy vereceğini söyledi. Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'un oy oranı ise yüzde 36,6 oldu. İki isim arasında 2,1 puanlık fark olması nedeniyle Yavaş ve Altınok arasında başa baş bir yarış yaşanacağı yorumları yapıldı.

yavas-mansur.jpg

Katılımcıların yüzde 4,1'i ise İYİ Parti'nin adayına oy vereceğini söyledi. İYİ Parti'nin Ankara adayı ise Cengiz Topel olarak açıklandı. Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarması halinde oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 1,5 oldu.

ankara-004.jpg

İşte anketten çıkan sonuç...

Mansur Yavaş: %38,7
Turgut Altınok: %36,6
İYİ Parti Adayı: %4,1
DEM Parti Adayı: %2,6
YRP Adayı: %1,5
Diğer Parti Adayları: %3,0
Kararsızım: %8,6
Oy kullanmayacağım: %4,9

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.