Ankara ilçelerinde AK Parti adayları belli oldu

Ankara ilçelerinde AK Parti adayları belli oldu

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesinde aday çalışmalarını sürdüren AK Parti, Ankara’daki ilçe adaylarını belirledi. 25 ilçenin 20’sinde aday çıkaracak olan AK Parti’de birçok başkan yola devam edecekken, listede sürpriz isimler de yer aldı.

İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantı ile 39 ilçenin adaylarını kamuoyuna tanıtan AK Parti’de gözler Ankara ilçelerine çevrildi. Seçim hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden AK Parti’de seçim beyannamesinin ilan edileceği 30 Ocak öncesi yarın Ankara’daki ilçe adayları açıklanacak. Ankara’daki 25 ilçenin 20’sinde aday çıkaracak olan AK Parti’de birçok mevcut başkan yoluna devam edecek. Listede bazı sürpriz isimler de yer alacak.

erdogan-1.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

AK Parti’nin ilçe başkan adayları 24 Ocak Çarşamba günü ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bir programla tanıtacak. Ankara adayları tanıtım programına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. İlçe adaylarıyla ilgili süreç, Şubat'ın ilk haftasında tamamlanacak. Adaylar ise isimlerinin açıklanmasıyla birlikte seçim çalışmalarına başlamış olacak.

turgut-altinok-7-002.jpg

LİSTEDE BÜYÜK SÜRPRİZLER VAR

AK Parti, Ankara’nın 25 ilçesinden 20'sinde aday gösterecek. Kalecik, Polatlı, Gölbaşı, Etimesgut ve Ayaş'ta ise MHP adayı desteklenecek. Edinilen bilgilere göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Turgut Altınok'un yerine Keçiören'de AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın aday gösterilmesi bekleniyor. Öte yandan listede yerleri belli olan isimlerden Altındağ'da mevcut Belediye Başkanı Asım Balcı ile yola devam edilmesi, eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ise Mamak'tan aday gösterilmesi tahmin ediliyor. Diğer ilçelerde ise Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan'ın Çankaya'dan aday gösterilmesi, Kalkan’dan boşalan Elmadağ'a ise İlçe Başkanı Eyüp Tekiner'in ismi öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.