Ankara Kalesi’nin değişmeyen lezzeti: Tadı ile baş döndürüyor

Ankara Kalesi’nin değişmeyen lezzeti: Tadı ile baş döndürüyor

Kale’de bulunan Meydan döner ve köfte, ağızda lokum gibi dağılan, damak çatlatan lezzeti ile yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez noktası. İşletme sahibi Özercan, lezzetinden yıllardır hiçbir şey kaybetmeyen köftenin sırrını kömür ateşine bağlıyor.

Ankara Kalesi’nde bulunan Meydan döner ve köfte, ağızda lokum gibi dağılan, damak çatlatan lezzeti ile yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez noktası. İşletme sahibi Hüseyin Özercan, lezzetinden yıllardır hiçbir şey kaybetmeyen köftenin sırrını kömür ateşinde ayır ağır pişmesine bağlıyor. 1957 yılından beri aynı lezzet ile müşterileri karşılamaktan gurur duyduklarını dile getiren Özercan, “Yaşadığımız şehrin geleneksel lezzetlerinden Ankara Döneri’ni ve köfteyi en iyi şekilde temsil edebilmek için yıllardır değişmeyen tarifimiz ve usulümüz ile her sabah aynı heyecanla meşe kömürleriyle ocağımızı yakıyoruz” dedi.

ayni-heyecanla-ocagimizi-yakiyoruz-001.jpg

“AYNI HEYECANLA OCAĞIMIZI YAKIYORUZ”

“Meydan Döner Köfte olarak, bedesten kültüründen gelen, büyük dedemizden ve babalarımızdan aldığımız ticaret ahlakı ve esnaflık tecrübeleri ile geçmişimize bağlı kalarak her zaman çok daha iyisini yapmak için çabalıyoruz” diyen İşletme sahibi Hüseyin Özercan, sözlerine şu cümlelerle devam etti:

“1957 yılından bugüne kadar Ankara Kalesi’nde aynı köşede hizmet veriyoruz. 3 kuşaktır devam eden bir işletmeyiz. Babamızdan kalma bir yer ve şuanda kardeşim ile devam ettiriyoruz. Yıllardır aynı lezzet ile misafirlerimizi karşılamaktan gurur duyuyoruz. Yaşadığımız şehrin geleneksel lezzetlerinden Ankara Döneri'ni ve köfteyi en iyi şekilde temsil edebilmek için yıllardır değişmeyen tarifimiz ve usulümüz ile her sabah aynı heyecanla meşe kömürleriyle ocağımızı yakıyoruz.”

kofte-001.jpg

İŞİN SIRRI “KÖMÜR ATEŞİ”

Köfteleri kuzu etinden yaparak, kömür ateşinde pişirdiklerini vurgulayan Özercan, “Lezzet sırrımızın en önemli noktası etlerimizi yıllardır tek üreticiden özenle temin etmemiz ve hünerli ustalarımız tarafından titizlikle yapılmasıdır. Bizi diğer köftecilerden ayıran en önemli nokta köftemizin anne köftesi olmasıdır. Kesinlikle fabrikasyon değildir. Kendimize has bir terbiyemiz var. Köftelerimizi kuzu etinden yapıp, kömür ateşinde pişiriyoruz. Müşterilerimize o şekilde ikram ediyoruz. Köftemizi de, dönerimizi de kömür ateşinde pişiriyoruz. Lezzeti oradan geliyor. İçerisinde kesinlikle ucuz et kullanmıyoruz. Bu zamana kadar en kaliteli eti tercih ettik. Hiçbir şekilde işimize hile karıştırmadık” ifadelerini kullandı.

vatandaslarin-durak-noktasiyiz-001.jpg

“VATANDAŞLARIN DURAK NOKTASIYIZ”

Ankara dönerini aslına uygun yapan sayılı kişilerden olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Özercan, “Ankara Kalesi'ne gelen yerli yabancı turistlerin sıklıkla tercih etmiş olduğu bir yeriz. Vatandaşların durak noktasıyız diyebilirim. Ankara dönerini yapan Ankara'da 3-4 kişiden biriyiz. Elimizden geldiği kadar bunu yerli ve yabancı turistlere tanıtıyoruz. Ocağımızı kurulduğumuz günden bugüne aynı miktarda döner takıyoruz. Daha önce küçük bir işletmeydi. Müşterilerin taleplerinin çoğalması ile birlikte zamanla büyüdük” şeklinde konuşmasına son verdi.

anne-eli-degmis-gibi.jpg

ANNE ELİ DEĞMİŞ GİBİ

Uzun yıllardır Meydan Köfte’ye gelerek meşhur köfte ve Ankara dönerini afiyetle yediklerini dile getiren müşteriler, “ kendimi bildim bileli Kale’ye geldiğimde buranın köftesini yemeden dönemem. Küçükken ailem ile buraya gelerek keyifli vakit geçirir, daha sonra meşhur köfte ve dönerle karnımızı doyururduk. Lezzetinden hiç ödün vermedi. Anne eli değmiş gibi diyebilirim. Ankara’ya gelenler kesinlikle buraya uğrayıp lezzetlerini deneyimlemeli” diyerek vatandaşlara önerdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.