Ankara Lozan Mübadilleri Derneği fotoğraf sergisi: 130 pano 557 fotoğraf

Ankara Lozan Mübadilleri Derneği fotoğraf sergisi: 130 pano 557 fotoğraf

Kızılay’daki Metro Sanat Galerisi’nde, Ankara Lozan Mübadilleri Derneği’nin fotoğraf sergisi açıldı. Dileyenlerin ziyaret edebileceği sergi 31 Ocak’a kadar devam ediyor.

Ankara Lozan Mübadilleri Derneği’nin fotoğraf albümü sergisi açıldı. Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan bu sergide 130 panoda 557 adet fotoğraf bulunuyor. Bu fotoğraf sergisi dernek üyelerinin 1. Kuşak mübadil aile büyüklerinin fotoğraflarının derlenmesinden oluşmaktadır. Fotoğraf sergisine vatandaşlardan da ilgi yoğun oldu. Panolardaki fotoğrafları inceleyen vatandaşlar dernek üyelerinden fotoğraflar ile ilgili bilgi aldı. Sergi ziyaretçilerinden Samet Akdeniz "Gerçekten çok anlamlı buldum. Dernek üyelerini tebrik ederim, aile büyüklerini ve geçmişlerini böyle güzel bir şekilde yaşatmaya devam etmek gerçekten çok önemli" İfadesinde bulundu.

foto.jpg

TARİHİ BELGE NİTELİĞİNDE

Dernek Başkanı Necati Eyduran "Toplumların yaşayışlarını, örflerini, adetlerini, ekonomik durumlarını ve yaşanan anı olduğu gibi yorum katmadan belgeleyen her bakışta farklı şeyler anlatan tarihi kanıtlar nitelikte olan fotoğraflardır" İfadesinde bulundu. Aynı zamanda derneğin yayınlamış olduğu kitaplardan bahseden Eyduran "Kitaplarımızı kendimiz yayınlamaya başladık. İlk etapta farklı yayınlar ile başlayan kitaplarımızı bir süre sonra kendimiz yayınlamaya başladık. Tüm kitaplarımızda bahsedilen her şey kanıtı ve ispatıyla birliktedir. Bir konu hakkında bir iddiada bulunuyorsak konunun hemen altında ispatı ve kanıtı bulunur" dedi.

11.jpg

"KÖKLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Lozan Mübadilleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Güçer fotoğraf sergisi ile ilgili "1. Kuşak mübadillerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi. 557 1. Kuşak mübadilin yer aldığı 130 tane farklı panomuz var. Bu panolarda aslında hepimizin ailelerinin hikâyeleri var. Bu hikâyeleri bir sergiyle kayıt altına almak istedik. 29 Ekim 2023’de mübadelenin 100. Yılı anısına basılmış bir kitap haline getirdik. Bunu mümkün olduğunca Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan insanlar ile buluşturmaya ve köklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz" ifadesinde bulundu. 30 Ocak 1923 yılında imzalanan anlaşma ile Türkiye’ye gelen ailelerden oluşan bir dernek olduklarını ifade eden Dr. Yalçın Güçer "Atalarımızdan kalan kültürel mirasımızı nesilden nesile aktarmak derneğimizin ana görevi" dedi.

Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde bulunan Türk mübadillerinin fotoğrafları sergisi 31 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini kabul etmeye devam edecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.