Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara metrosunda intiharın önüne geçilmeli

Ankara metrosunda intiharın önüne geçilmeli

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) metro istasyonunda bir kişinin raylara atlayarak intihar etmesi sonrasında insanların aklına tek bir soru geliyor.

İnsanlarımız ise acaba bu gibi intihar olaylarının önüne geçilemeyecek mi? Çünkü toplumun üzerinde bıraktığı etki olsun, düzenlenen seferlerin çok acil olan insanların hayatına olumsuz olarak etkisi olsun bunlar elbette tartışılıyor.

Önce ki süreçte tren önüne atlayarak intihar eden vatandaşlarımız vardı. Son zamanlarda ise sık sık metroda intihar haberleri duymaya başladı.

İntihar engellenebilir mi? Sorusu akıllara geliyor elbette ancak güvenlik kamerası veya  güvenlik görevlilerinin bulunduğu ortamda bile intihar gerçekleşebilir. Hızıyla gelen metronun önüne aniden atlamak insanı kötü bir şekilde öldürebilir.

Bu yüzden intiharın önüne geçilebilir mi bu biraz araştırılır elbette. Bu birazda Türkiye'de bulunan insan psikolojisiyle alakalı Japonya veya başka bir ülkede bu şekilde intihar görülemeyecek kadar az. Çünkü bizim insanlarımız intiharı sadece kaçış noktası olarak gördüklerinden dolayı yaşamlarına son vermeyi biliyorlar.

İntihar kasıtlı olarak gerçekleştirilebilir ya da rahatsızlığı olan bir insanda aniden raylara düşerek feci şekilde hayatından olabilir.

Güvenlik görevlisi sadece turnike olan kısımda bulunuyor ve bu çoğu metro istasyonunda görülebiliyor. Ancak metro alanında güvenlik görevlisi bulunsa bile intiharın önüne geçilemeyebilir.

Kısacası sadece Allah'ın takdiri demek ve intihar eden ailelere baş sağlığı dilemek yapabilecek son şey olarak kalıyor Elbette bu konuyla alakalı olarak çalışmalar yapılacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR