Ankara’da çocuklara yarıyıl etkinlikleri: Hem eğlendiler hem de öğrendiler

Ankara’da çocuklara yarıyıl etkinlikleri: Hem eğlendiler hem de öğrendiler

Ankara’da çocuklar belediyelerin yarıyıl etkinlikleriyle tatilin ilk haftasını dolu dolu geçirdi. Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Mamak ve Pursaklar’da belediyelerin düzenlediği etkinlikler sayesinde çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

19 Ocak’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Ankara’da birçok belediye çocuklar için düzenlediği etkinlikleri duyurdu. Tatilin ilk haftasında Keçiören Belediyesi çocukları “Gizemli Orman” tiyatro oyunu ile buluştururken; Pursaklar’da birçok atölye ve kurs düzenlendi. Mamak’ta çocuklar “Ak Masal Kara Masal” tiyatro oyunu, Çömlek Atölyesi etkinliği ve Mamak Füzyon’da bilimle buluşturuldu. Çankaya’da ise 2 Şubat’a kadar devam edecek etkinliklerde çocuklar için birçok tiyatro ve film gösterimi başlarken; Yenimahalle’de Çocuk Tiyatroları Festivali düzenlendi.

1kecirorn.jpg

GİZEMLİ ORMANA GİRDİLER

Keçiören Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda sahne alan “Gizemli Orman” tiyatro oyunu çocuklardan yoğun ilgi gördü. Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Çocuklar bugün 'Gizemli Orman'daydı. Başkanımız Sayın Turgut Altınok'un karne hediyesi olan tiyatro oyununu izleyen tüm çocuklar heyecanlı ve mutluydu” denildi.

prsaklar.jpg

BİLİM ŞOV SERGİLENDİ

Pursaklar Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarıyıl tatilinde karne hediyeniz bizden” diyerek ilçede açılan birçok kültür merkezi, mahalle konağı ve yaşam merkezlerinde düzenlediği atölye ve etkinlikleri duyurdu. İlçede yarıyıl tatilinin ilk haftasında sihirli kumlar etkinliği, mandala atölyesi ve ahşap boyama atölyesinin yanı sıra masalcı ve bilim şov gibi gösteriler gerçekleşti.

mmk123.jpg

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

Mamak’ta ise Musiki Muallim Mektebi’nde sahne alan Ak Masal Kara Masal tiyatro oyununa çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca Yeşilbayır Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleşen çömlek atölyesi ile çocuklar çömlek yapmayı eğlenerek öğrendi.

yenimlle.jpg

TİYATRO FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde de Çocuk Tiyatroları Festivali gerçekleşti. Birçok tiyatro oyunun sahnelendiği festivalde çocuklar yarıyıl tatilinin ilk haftasını dolu dolu geçirdi.

cankata.jpg

FİLM VE TİYATRO GÖSTERİLERİ DEVAM

Çankaya Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde de yarıyıl tatilinin ilk haftası birçok tiyatro ve film gösterimi düzenlendi. Astronot Willy ve Düşler Fabrikası adlı film gösterilerinin yanı sıra, Karagöz Konserde ve Alaattin’in Sihirli Lambası tiyatro gösterilerinin düzenlendiği ilk haftada çocuklar eğlenirken; etkinlikler 2 Şubat’a kadar devam edeceği belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.